Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Истинският причинител №1 на рака

в България/Свят
Loading...

За да си отговоря на този въпрос реших да се обърна към световната интернет компания №1 Google, която притежава и постоянно продължава да обогатява електронната си библиотека №1 в света Google Books, която пък от своя страна предлага оригинален инструмент за анализ на написаното в милионите книги, който се нарича Ngram.

Какво прави този инструмент?

Той преброява зададената дума, за зададения времеви период, от всички налични книги в електронната библиотека, на съответния език и показва резултата в графична форма.

И ето какви резултати показа моето кратко, но съдържателно разследване (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

Избрах ЧЕТИРИ думи за изследването:

ядрен – nuclear
рак – cancer
радиация – radiation
тютюн – tobacco

Думата ЯДРЕН е събирателна за всичко свързано с тази индустрия, независимо от фалшивите опити да я разделят на “мирна” и военна части. Всичко винаги е било и продължава да бъде едно цяло. Нарочно сложих думата ТЮТЮН, защото официалната медицина, не без съдействието и на ядрената мафия полага огромни усилия да прехвърли отговорността от болната на здравата глава. Честотата на срещането на съответните думи в световната англоезична литература е повече от показателна.

Видно от графиката възхода на ЯДРЕНата индустрия се съпровожда и от ръста на споменаването на думата РАК, в началото на 50-те години на миналия век. Последната изостава известно време, докато първата натрупа достатъчно смъртоносна смес – продуктите на деление в ядрените реактори. Пикът на гордостта на ЯДРЕНата мафия съвпада с катастрофата в АЕЦ “Чернобил” през 1986-та г., след което тя решава да свие платната, поне като говорене за самата себе си. РАКът обаче продължава да набира скорост и не мисли да отстъпва. Причината за това е, че смъртоносната продукция на ЯДРЕНата мафия е толкова много и толкова дълго живееща (минимум 100 000 (сто хиляди) години), че ще продължава да измъчва всичко живо на планетата още хиляди поколения напред.

Георги Котев

 котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе