Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав 2

в България

Преди два дни, в “Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав“, ви обещах да ви покажа и докажа, как въпросната инструкция разобличава уникално престъпление, което ни струва на всички нас над ДВА МИЛИАРДА лева. А също така ще ви покажа и припомня едно от основните действащи лица в това уникално престъпление.

За тази цел ще ви припомня откъс от безпрецедентна пресконференция на тогавашния изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, дадена в средата на юли 2008-ма година, седмица след като публично разобличих ръководството на централата в извършването и прикриването на престъпление, свързано с експериментално използване на рециклирано ядрено горива. Ето какво казва на въпросната пресконференция пуделчето на Р.Овч. и тогавашен директор на АЕЦ-а Иван Генов:

“Да обясним, колкото се може по-простичко, да намерим простите думи, за да Ви обясним, да разберете, за какво става въпрос в действителност, за да може наистина вашите читатели да получават информация, която е разбираема (шум в залата) … и която просто не трябва да ги тревожи. Така. Аз ще започна все пак отзад напред, от обвиненията – първите обвинения на Котев, които се появиха. Първо, за фирмата посредник. Навярно може би, чрез която той смята, че, а ръководството на централата, в мое лице, реализира тези, а грандиозни корупционни схеми. Заявявам съвсем отговорно, това е нещо, което може да бъде проверено елементарно, с договорите, които имаме в централата, сключени с ТВЕЛ. Ние имаме перфектен договор с акционерното дружество, обединеното акционерно дружество ТВЕЛ, за производство и доставка до територията на АЕЦ Козлодуй на свежо ядрено гориво. Транспортът на това гориво, през руската територия,  през Украйна и от там  по Дунава до АЕЦ Козлодуй е задължение на ТВЕЛ, проблем на ТВЕЛ и е за сметка на ТВЕЛ. Те си плащат на компаниите, които използват, за да се осъществи този транспорт до Козлодуй. Така, че по отношение на купуването и доставката на горивото ние нямаме никакъв договор, с никаква фирма друга, освен ТВЕЛ. И това, просто, надявам се всички да го разберете. Който иска може да го провери на място в централата. Нямаме никакви проблеми да показваме такива документи, разбира се без цената по договора, за да видите, че посредници в нашите взаимоотношения с ТВЕЛ няма.”

Пак повтарям, че това са думи на директора на АЕЦ-а, от 17-ти юли 2008-ма година, изречени на нарочна пресконференция, в София, за да ме “опровергае”. Само дето това така и не се е случило до днес. Опровержението … имам предвид.

А сега да си припомним “Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав“? И още по-точно, в самия край на нейната страница №3 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Какво четем в заключителните разпоредби на инструкцията? Организацията, подготовката и провеждането на охранителните мероприятия при превоза на ядреното гориво се извършва от ръководството на АЕЦ “Козлодуй” и Районното управление на МВР – гр. Козлодуй, в съответствие с настоящата инструкция.

Да, въпросната инструкция е редакция 1982-ра година. А по-горното словоблудство на директор Генов е от 2008-ма година. Но за годините между тях не е имало абсолютно никакво основание АЕЦ “Козлодуй” и държавата България да преотстъпват задълженията си на чужди компании и държави. Стопляте ли? АБ-СО-ЛЮТ-НО НИКАКВИ основания! Противното би означавало отказ от суверенитет или признаване на чуждо владичество.

Въпреки че инструкцията наистина не е променяна по същество считано от есента на 2004-та г. (няма грешка в годините) към екипите придружаващи ядреното гориво се присъединява българска частна фира, без да има законно право и основание за това. Причината – допълнителен контрол върху тайната, че АЕЦ “Козлодуй” експериментира с рециклирано ядрено гориво.

Повече подробности за това уникално престъпление, което ме превърна в най-силния враг на ядрената мафия можете да си припомните от “Доказателство № Последно е вече налично!“.

Утре, 19-ти април 2017-та г., престъпникът Иван Генов ще положи клетва, като народен представител в 44-то Народно събрание.

Изненаданите да пият още една чаша студена вода!

loading...
Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав 2 by

Последни от България

Модерният геноцид

Вече се появи първата оферта ПРОДАВАМ електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, за цялата
Отиди Горе