Индипендънт: Всички изследвания сочат, че подкрепата за ЕС намалява драстично

в ПО СВЕТА

Според изследователския център от САЩ „Пю Рисърч Център“ Европейският съюз има все по-малко подкрепа сред седем страни членки на обединението, пише ”Индипендънт”, цитиран от Фокус.

Над 60% от френските гласоподаватели имат негативно отношение към ЕС, докато почти половината избиратели в Германия, Испания, Испания и Холандия са станали евроскептици. 71% от гърците са против ЕС, което е значително повече от 48-процентовата опозиция във Великобритания.

Проучването показва огромната задача, представена пред Брюксел за възстановяването на увереността в организацията след финансовата криза и начинът, по който той се справя с бежанския наплив от Сирия и Северна Африка.

През 2004 г. 69% от французите и 58% от германците подкрепят Европейския съюз. Същевременно тогава нито една европейска държава няма повече евроскептици от еврооптимисти.

68% от гърците, 65% от британците, 47% от шведите, 44% от холандците, 43% от германците, 39% от италианците искат част от правомощията, предоставени на централните европейски органи в Брюксел да бъдат върнати обратно на държавите членки.

източник: frognews.bg