Индипендънт: Съпротивата на САЩ относно руската подкрепа за Сирия е лицемерие

в Свят

Рязкото реагиране на САЩ на слуховете за възможно увеличаване на Руската помощ на Сирия е твърде лицемерно, защото Вашингтон повече от всички се ужасява да не би сирийската армия да претърпи поражение и главна сила в страната да станат терористичната групировка „Ислямска държава” и Ал Кайда, пише британското издание Индипендънт.

Независимо от дипломатическите усилия през август, прогрес в решаването на сирийския въпрос няма, отбелязва изданието. Екстремистките групировки изобщо не желаят да преговарят. На свой ред Башар Асад не възнамерява с никого да дели властта, макар че това е единственото решаване на въоръжения конфликт, пише Индипендънт.

Искането на Вашингтон към Гърция и България да затворят небето си за руски самолети за Сирия, тъй като прекарват въоръжение, The Independent нарича мрачен знак за това, че Обама не е готов за разумни компромиси в Сирия. Западните лидери изглежда още не са прозрели, че Русия обезателно ще бъде водещ играч борбата с ИД и в мирните преговори, тъй като Асад ще се вслуша в нея, ако иска да оживее.

Само заедно Русия и САЩ могат да въздействат на страните в конфликта в Сирия, в противен случай победител във войната ще бъдат единствено ИД и Ал Кайда.

източник: БЛИЦ

Loading...
Индипендънт: Съпротивата на САЩ относно руската подкрепа за Сирия е лицемерие by

Последни от Свят

Ко прАим ся?

Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не
Отиди Горе