Имам към Запада: ”Примирете се – Ние ще взимаме за жени деца”

в Свят

Имам иска да наложи на Европа нова форма на робство – брак с малки момичета, пише Клаудио Kartaldo на страниците на Il Giornale.

Имамът на джамията в Орхус (Дания), Осама ал-Саади, в интервю за датски вестник отправи неприемливо за гражданите на западните страни послание. Тъй като едва ли някой в Европа ще подкрепи необходимостта да се узакони брака на непълнолетни момичета, известният датски мюсюлмански лидер реши да направи публично изявление. Той призова правителството да се примири със съществуването на децата — жени, защото такава практика съществува в културата на мигрантите, които влизат в страната.

“Според имама мигрантите, които заливат Европа обикновено вземат за жени малки момичета и западните страни трябва да приемат това. Нечовешка практика – пише Kaрталдо. Но , като се вземе предвид факта, че това е “култура”, ние трябва да я приемем.”

Имамът убеждава: с оглед на положението в бежанските лагери трябва да се счита за благословено това, че мъжът взима за жена момиче, защото по този начин той му осигурява стабилност. Имамът направи това изявление, след като датското правителство обяви намерението си да прекрати браковете на малки момичета с техните по-възрастни мъже. Според докладите, датската система за прием на бежанци е регистрирала 27 жертви на принудителни бракове, се казва в статията.

Подобен проблем съществува и в Норвегия. Миналата година с молба за предоставяне на убежище в тази страна са се обърнали повече от 60 омъжени жени, чиято възраст е била много по-ниска, отколкото е необходимо, за да се даде доброволно съгласие за брак: най-младата е на 11 години, коментира изданието.

Имам към Запада: ''Примирете се - Ние ще взимаме за жени деца'' by

Последни от Свят

Отиди Горе