Или е бременна от вчера след секса от утре?

в България

Този феномен е възможен! В това ни убеждава Решението на арбитражния съд в Женева, по делото на руската Атомстройекспорт (АСЕ) срещу българската НЕК, по делото за спряния проект АЕЦ “Белене”. Продължавайки да чета това уникално писание не преставам да се удивлявам и научавам нови и нови неща за природните закони и законите на организираната престъпност. Вече започнах да разузнавам втората половина от Решението и сега ще ви покажа феномена, за който се говори в заглавието.

Страните на Ищеца (АСЕ) и Ответника (НЕК) вече спорят за условията и реда за производство на турбинното оборудване за бъдещата АЕЦ. Ответника (НЕК) пледира, че АСЕ не са имали право да започват и продължават производството на оборудването с дълъг цикъл на производство (ОДЦП, част от което е и турбинното такова) без да са предоставили Технически спецификации и преди да докажат, че заявените заготовки за бъдещото производство отговарят по своя състав на изискванията на Възложителя (поръчителя).

АСЕ пледира, че може да си прави каквото си иска, а съдът размахва бейзболна бухалка на НЕК и я млати, колкото и както си иска. Точно такова е усещането, четейки този учебник по ядрена престъпност. Но за да разберете истината в дълбочина нека първо дадем определение на понятието Техническа спецификация? За целта ще се обърнем към повече от популярния сайт WikiHow, където има такова определение на руски език, което за удобство ще преведа на български, а който иска може да си провери:

Техническа спецификация – това е документ, който определя набор от изисквания, на които трябва да отговаря съответния продукт или набор от продукти. Това, че не съответства на всички конкретно поставени изисквания, тоест не съответства на спецификациите, често се обозначава с термина “некондиционен” (несъответстващ). Спецификациите се използват в случаи на сключване на договори за покупка на техника или услуги. Техническата спецификация определя изискванията за изпълнение на договора.

Отиваме на страница 224/412 от Решението и ето какво четем там (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на страната):

Нарочно не си позволих да правя никакви подчертавания в текста, за да изпъкне подчертаването на само част от изречението, в горната част на снимката. Подчертаването е на съда или на този, който е писал решението, а както вече е известно това е бил човек, който има и … руско гражданство. Така съда приема продължаването на производството на оборудването, но НЕ ПРИЕМА условията, при които това трябва да се прави. На практика това е абсолютен произвол! Това също така означава, че бъдещото турбинно оборудване може да се произведе и от оборски тор, а НЕК няма право на възражения и трябва да го приеме и заплати.

Но нека видим и как продължава историята на следващата 225/412 страница от Решението:

Тук съда не е подчертавал нищо, поради което реших аз да го сторя, с червен цвят. Прочетохте ли добре това изречение? Да превеждам ли?
Съда казва “За да родят бебе страните щяха да се сношават през август 2011-та г., но това вероятно не е станало, защото женската абортира през ноември 2011-та г.” Още ли нещо не е ясно?

За предишната бухалка на арбитражния съд ви разказах в “Размерът няма значение“.

Четенето продължава. А заедно с него и удивлението от широко затворените очи на политико-енерГЕПИйната мафия и обслужващите я “медии”, която все още не са разбрали, че това Решение е публично и жестоко разобличаващо.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Или е бременна от вчера след секса от утре? by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе