И Китай с “нота” срещу Кристалина, иска да не я допускат до гласуване…

в България

След вчерашното предупреждение на Русия, която с процедурни хватки се опита да каже на Бойко, че Кристалина не става, днес още по-голям резил. Китай остро е възразил и е подадена дори “нота” срещу допускането на втората кандидатка до борбата. До часове ще стане ясно, информацията е предварителна – от администрацията на ООН. Но ако някой подаде “нота”, това е много сериозен дипломатически акт, особено от втората икономика в света и страна с право на вето в Съвета за сигурност.

С много среднощен труд на отчаяни соросоиди, Външно замаза гафа с руския жълт картон. Медиите услужливо почти нищо не казаха. Но ако китайците нанесат втори удар, това вече ще бъде съкрушително и за Кристалина, и за правителството ни във вътрешно политически план.

Според слуховете, които стигнаха до нас, китайците са задали въпроса: “От каква националност е Ирина Бокова, след като България има единствен кандидат?” Добавили са, че е нарушена процедурата за издигане на кандидатури и са поискали тя да не бъде допускана.

До 2-3 часа ще излезе и официална информация, твърдят нашите източници в секретариата на ООН. / ГН

И Китай с "нота" срещу Кристалина, иска да не я допускат до гласуване... by

Последни от България

Отиди Горе