Huobi разширяват услугите си в Обединените Арабски Емирства

в Крипто
Loading...

Huobi Group обяви разширяване към региона на MENA, като стартира своите услуги за обмен на дигитални активи с офис в Дубай, ОАЕ.

Huobi е най-новата фирма, възползваща се от благоприятното отношение на ОАЕ към блокчейн, където правителството се ангажира със стратегическа програма за възприемане на технологията.

Huobi Cloud дава възможност на борсовите оператори да използват платформата на Huobi за стартиране на собствена борса. В замяна на дял от печалбата, партньорите на Huobi Cloud могат да създадат собствена борса за криптовалути с достъп до търговските платформи на Huobi, книга за поръчки, ликвидност и над 450 търговски двойки. Това са част от плановете за разширяване на Huobi, за които наскоро бяха събрани 500 милиона японски йени ($4,5 милиона).

Според прессъобщението, 5,2% от хората в ОАЕ притежават някаква форма на криптовалута. Предвид бързите темпове на приемане на блокчейн от предприятията и правителството, тази цифра вероятно ще нараства. Само този месец от региона се появиха редица новини, свързани с блокчейн и криптовалутите.

В началото на октомври, доставчикът на блокчейн за предприятия Blocko потвърди, че стартират в ОАЕ, благодарение на партньорството със SEED group, член на Частния офис на шейх Саид бин Ахмед Ал Мактум. Blocko ще работи с операционна платформа Aergo за внедряване на хибриден, публично-частен блокчейн за правителството на ОАЕ и предприятията от цялата страна.

Това е поредното от множество съобщения за стратегията на правителството на ОАЕ, да премести 50% от транзакциите си на блокчейн до 2021 г. Стратегията има за цел да спести 11 милиарда AED (~ $3 милиарда) от транзакционни и документационни разходи всяка година, както и 77 милиона работни часове.

По-късно през месеца, Департаментът за градоустройство обяви, че ще премества записите на имотния си регистър на блокчейн. В същото време, властите в Дубай изразиха намерението си за подобна инициатива за бизнес регистрации.

Малко след това, Търговско-промишлената палата в Дубай потвърди, че е подписала ‘Меморандум за разбирателство’ с държавна банка Emirates NBD. Меморандумът покрива предоставянето на решения за търговско финансиране за дигиталния ‘Silk Road’ на Дубай, който използва блокчейн за дигитализиране на търговските процеси.

Междувременно, потребителите на криптовалути в региона наскоро получиха добри новини от регулаторите. Органът за ценни книжа и стоки на ОАЕ (SCA) изготви резолюция, която има за цел да даде по-голяма яснота на криптовалутните проекти, като вдъхна увереност на собствениците на бизнеси, които искат да оперират в пространството.

Въпреки че не е ясно дали тази резолюция е свързана с новината за разширяването на Huobi Cloud в ОАЕ, това ще бъде добра новина за плановете за растеж на сингапурската борса. Наскоро, Huobi демонстрира благосъстоянието на приходите им с изгарянето на 11 милиона от своите HT монети, на стойност над $40 милиона. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе