Християните трябва да горят в ада, проповядвал Ахмед Муса (Призовавал мюсюлманите да се присъединят към „Ислямска държава“)

в Некатегоризирани

Имамът Ахмед Муса Ахмед призовавал в проповедите си мюсюлманите да се присъединят към „Ислямска държава“ с всички средства. Убеждавал, че това е религиозно задължение на всеки мюсюлманин. Това твърди таен свидетел в показанията си поделото срещу 14-те подсъдими за проповядване на религиозна омраза и призоваване към война, съобщава кореспондент на „24 часа“.

Съдия Кристина Пунтева изчете в съдебната зала показанията в присъствието на прокурорите, защитата и самите обвиняеми. Те са записани в протокола за разпит на свидетеля, който Пунтева проведе в отделно помещение.

Салафизмът бил основа за проповедите на Ахмед Муса Ахмед. Той убеждавал, че вярващите трябва да зачитат и да се подчиняват единствено на шериата. Мюсюлманите не били длъжни да зачитат държавните институции и да спазват законите.

От свидетелските показания става ясно, че Ахмед Муса открито заявявал, че християните трябва да горят в ада. Той не изпитвал никаква толерантност към останалите религии. Свидетелят споделя, че слушал проповедите на Муса в джамията „Абу Бекир“ в пазарджишката циганска махала и по интернет. За някои от твърденията си се позовава на близки сподвижници на Ахмед Муса.

Свидетелят твърди още, че Ахмед Муса поддържал постоянни контакти със сподвижници в Германия. Контактите осъществявал чрез социалната мрежа. Освен това получавал пари от Турция. Именно с такива средства финансирал превода на книгата „Вероотстъпничество“, който направила подсъдимата Александрина Ангелова. В рамките на съдебния процес в Пазарджик ще бъдат разпитани общо шестима тайни свидетели. / news.bg


За какво служат джамиите в Европа (ВИДЕО – скрита камера)


Що е то Ислям?  Да чуем какво мисли един шийтски имам по този въпрос! (ВИДЕО)


Убивайте онези, които отхвърлят ѝ не приемат исляма (ВИДЕО – скрита камера)


ОФИЦИАЛНО: „Ислямска Държава“ вече ѝ в България