Хора скачат от горяща сграда в Лондон (ВИДЕО)

в Свят

Ужасът с горящия 24-етажен блок в Лондон продължава. Въпреки опитите на пожарникарите да потушат пламъците и да изведат блокираните в сградата хора, съобщава “Дейли мейл”.

Ужасяващият инцидент във високата сграда Grenfell Tower, построена през 1974 г., в западен Лондон стана в ранните часове на деня. Попървоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго.

Според очевидци ситуацията е изключително трудна. Смята се, че има един блокиран човек на 11-ия етаж, като пожарникарите отчайващо и се опитват да стигнат до него и да го спасят.

Според един от съседите някой е скочил от около 10-15 етаж на блока в опит да се спаси от пламъците. В същото време писъци от щастие са раздрали въздуха, след като 5-годишно момиченце е било изведено от горящата сграда.

АП предава, че най-малко 15 души са натровени от дима. Според представител на службите за спешна помощ., цитиран от АФП обаче пострадалите са поне двойно повече.

„Можем да потвърдим, че след инцидента приехме 30 пациента в общо пет болници в Лондон“, заяви представител на столичните служби за спешна помощ, като добави, че повече от 20 линейки, както и “екип за реагиране в опасни зони” са изпратени на мястото на инцидента.

Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-я етаж на сградата и продължава до покрива.

По непотвърдена информация има няколко пострадали, които са се нагълтали с дим. По-рано посланикът ни във Великобритания съобщи, че към този момент не се съобщава за пострадали българи.

 БЛИЦ

loading...
Хора скачат от горяща сграда в Лондон (ВИДЕО) by

Последни от Свят

Отиди Горе