Хиляди ислямисти са под наблюдение във Франция

в Свят

Най-малко 15 хиляди човека, представляващи заплаха, са под наблюдението на полицията и разузнаването във Франция, 18 % от тях са непълнолетни, пише изданието Journal du Dimanche.

18 % от  радикализираните лица са непълнолетни, най-младият е на 11 години. Над 2 хиляди човека общуват с мрежите на джихадистите. Понастоящем се прави оценка, за да се изясни, каква опасност представляват около 500 лица. Отбелязва се, че 2.5 хиляди заподозрени се нуждаят от наблюдение без употреба на допълнителни мерки.

«Наброяват се не по-малко от 20 човека, които са могли да напуснат страната ни от началото на годината. Това е значително намаляване на бройката. От януари 355 човека, свързани с терористичните мрежи, са били задържани от разузнаването», — заявява за изданието ръководителят на МВР на Франция Бернар Казньов.

Той добавя, че сред 700-те граждани на Франция, които се намират в района на Сирия или Ирак, има 270 жени, а също 17 непълнолетни бойци.

Базата данни се финансира и намира под контрола на групата за борба с тероризма (UCLAT). В базата данни са включени личните данни на заподозрените. / NewsFront – Bulgaria

 

loading...
Хиляди ислямисти са под наблюдение във Франция by

Последни от Свят

Отиди Горе