Хилари Клинтън: Путин планира да унищожи САЩ

в Свят

Бившият кандидат-президент на САЩ Хилари Клинтън заяви в интервю за Variety, че президентът на Русия Владимир Путин възнамерява да “унищожи Съединените щати”, съобщи Лента.ru

Според Клинтън “технологическите сили, които са се наговорили да саботират президентската ѝ кампания през 2016 година”, продължават да оказват влияние на американската политика.

“Мисля, че е важно да се научат истинските уроци от последната (президентска – бел. ред.) кампания. “Технологическите” сили са заинтересовани не само от влияние върху изборите и политиката. Те възнамеряват да повлияят на икономиката и на нашето единство като нация”, заяви Клинтън.

Тя заяви, че кампанията по дезинформация, която е провела Русия, е намалила шансовете ѝ да спечели изборите. Това е постигнато с помощта на социалните мрежи, които не били готови да се борят с “фалшивите новини”.

Клинтън подчерта, че за първи път в историята “технологичната революция се е използвала като политическо оръжие”. “Важно е американците и хората в областта на технологиите и бизнеса да са разбрали, че Путин иска да ни съкруши. Той е дългогодишен агент на КГБ”, заяви Клинтън.

След президентските избори в САЩ се провежда разследване на предполагаемата намеса на Русия в предизборната кампания. Инициаторите му, много от които привърженици на Демократическата партия и на Клинтън, обвиняват Русия в серия от кибератаки срещу американските политически организации.

ЦРУ, ФБР и Агенцията за национална безопасност в предварително подготвен доклад посочват, че руският президент Владимир Путин лично е разпоредил организирането на кампания, която да доведе Тръмп до победа. Москва многократно отхвърли всички подобни обвинения.

Руски дневник
loading...
Хилари Клинтън: Путин планира да унищожи САЩ by

Последни от Свят

Отиди Горе