Handelsblatt: Израел ще бомбардира веднага «подаръка» на руснаците щом Асад го разопакова

в ПО СВЕТА

Русия “ще подари“ на сирийската армия ЗРК С-300 „Фаворит“ уж като отговор на неотдавнашните авиационни удари на САЩ по Дамаск, пише Handelsblatt. Не е изключено, наистина, че установката на руските системи на ПВО на територията на Сирия Израел ще приравни към заплахите за своята сигурност и просто ще ги бомбардира, отбелязва авторът на статията Андре Балин.

Русия „ще подари“ на сирийската армия ЗРК С-300 „Фаворит“ уж като отговор на неотдавнашните авиационни удари на САЩ по Дамаск, пише Handelsblatt. В близко бъдеще Москва трябва да достави на сирийската армия зенитни ракетни комплекси С-300 „Фаворит“, уточнява авторът на статията Андре Балин.

Тези ракетни комплекси са отговора на Кремъл на авиационните удари на САЩ по Дамаск“ – твърди журналистът от Handelsblatt.

Заради разполагането в Сирия на новите системи за противовъздушна отбрана, ситуацията в региона, според автора на статията, само ще се нагорещи.

Не е изключено, че установките на ракетните комплекси Израел ще приравни към заплахите за своята сигурност и ще ги бомбардира – отбелязва Андре Балин. – Редица средства за масова информация вече направиха подобни предположения. При това те се позовават на бившия ръководител на управлението на разузнаването на Армията за отбрана на Израел Амос Ядлин. Според него системите С-300 във всеки случай израелците ще унищожат, ако ги разположат на територията на Сирия“.

Журналистът от немския вестник обръща внимание на това, че руските ракетни зенитни комплекси С-300 „Фаворит“ сирийският президент чака от дълго време – от 2010 година. Впрочем тогава ставаше дума за търговски доставки, днес – за „военна помощ на безвъзмездна основа“, подчертава авторът на статията Андре Балин.

Превод: М. Желязкова, Поглед.инфо