Хакерите The Shadow Brokers искат над $22 000 за ежемесечен достъп до нови експлойти

в Свят

Преди две седмици хакерската група The Shadow Brokers анонсира нова онлайн услуга: месечен абонамент за получаване на най-новите експлойти на АНС.

Сега хакерите явно са решили, че масовите атаки на WannaCry са им направили страхотна реклама и вече предлагат на всички желаещи да се абонират за „Месечния архив на The Shadow Brokers“ (TheShadowBrokers Data Dump of the Month), в който ще бъдат включени най-новите експлойти.

Хакерската група отдавна се опитва да си осигурят приходи от софтуерните инструменти на специалните служби. Първоначално се опитаха да продадат целия дъмп наведнъж, а след това организираха инвестиционна кампания. Когато и това не се получи, The Shadow Brokers решиха да продават експлойтите един по един.

Сега, след „успеха“ на WannaCry, хакерите решиха да направят още един опит. Днес те публикуваха ново съобщение, с което обясниха как ще работи абонаментът. Услугата струва 100 ZEC (Zcash), изпратени на точно определен електронен портфейл, криптираните данни ще се изпращат на електронен адрес, а ключът ще бъде изпращан отделно. Първият дъмп е обещан за 1-17 юли 2017 година.

Експертите веднага забелязаха използването на криптовалутата Zcash, която за разлика от Bitcoin, не може да бъде проследена. Към днешен ден 100 ZEC струват около $22 000.

Даниел Десподов,
Кaldata.com

loading...
Хакерите The Shadow Brokers искат над $22 000 за ежемесечен достъп до нови експлойти by

Последни от Свят

Отиди Горе