Гутиереш се изплю върху ЕС, въпреки че ЕС го добута до ООН… иска да се приемат повече бежанци…

в Свят

Новоизбраният генерален секретар на ООН Антонио Гутиереш, буквално се изхрачи върху ЕС, и върху цялата кампания за избирането му, движена основно от страни от ЕС. Португалецът обяви, че “бежанци трябва да се разселват по целия свят”. И че страни като Ливан и Турция следва да “бъдат облекчени”. С думите си по същество Гутиереш каза, че Европа трябва да приеме още милиони негри и араби, просто защото никъде другаде няма как да бъдат разселени.

На думи новият слуга на американския империализъм спомена дори САЩ, Канада, Австралия и Южна Америка. Но до тези страни чисто физически няма как да се превозят голям брой мигранти, освен ако някой не плати реки от пари за самолетни билети. Фактически, единственото място, където мигрантите могат да стигнат, е Европа. До там те стигат за собствена сметка, а и не им трябват визи, защото идват в нарушение. Или без нарушение – просто се паркират на границата и чакат. Покрай либийските брегове пък стоят в шлепове (дори не плуват) и чакат някой да ги спаси.

Хипотетично разселване до далечни страни е свързано с визи. Самите самолетни компании биха отказали да возят някой до САЩ например, ако няма виза. А издаването на визи е тежка и бавна процедура, с която далечна страна може фактически да блокира приемането. Не че няма да приеме никого, но като годишно ефективно САЩ издадат примерно 2-3 хиляди визи, а 200 хиляди се “разглеждат”, то приносът на САЩ ще бъде символичен.

В Турция има 3 милиона бежанци, горе долу толкова са и в Ливан и Йордания. Самата Турция ги ползва като средство за изнудване, и вече получи 6 милиарда евро от ЕС. Всяка година предстои да получава по толкова. На този фон, някой да говори за “подпомагане на Турция”, е чист цинизъм.

Очевидно всякакви такива политики са насочени към нов удар срещу ЕС, където ефективно могат да се излеят мигрантите. Т.е. след многото зор от страна на целия ЕС да добута човек от ЕС в ООН, накрая този човек се оказа поредния слуга на циничната власт във Вашингтон, която превръща света във все по-отвратително бунище. / ГН

loading...
Гутиереш се изплю върху ЕС, въпреки че ЕС го добута до ООН... иска да се приемат повече бежанци... by

Последни от Свят

Отиди Горе