Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Груевски: Започва десоросизация на Република Македония!

в Свят
Loading...
Призоваваме някои чужди дипломати да спрат намесата във вътрешните работи на Република Македония и да спазват дипломатическия си статут. Няма да позволим престъпници да управляват страната ни. Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на импровизиран митинг пред сградата на Държавната избирателна комисия (ДИК) в Скопие, съобщава кореспондентът на БГНЕС.

Вече четвърти ден стотици граждани протестират денонощно пред ДИК заради отказа й да обяви окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори в Република Македония на 11 декември. Груевски призова да се сложи край на натиска върху държавните институции. “Никой да не се опитва да натиска и Административния съд. Но, ако се стигне до това и бъде открадната победата на ВМРО-ДПМНЕ, открито казвам, че нашата партия няма да участва в повторното гласуване и няма да признае резултатите от този вот”, добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

“Няма да позволим на амнистирания престъпник Зоран Заев да сформира правителство чрез кражба на избори. ВМРО-ДПМНЕ няма да позволи държавните институции да работят на базата на фалшифицирани избори”, подчерта лидерът на партията.

“Някои посланици започнаха прекалено много да се бъркат във вътрешните работи на страната. Призоваваме ги да се придържат към статута на дипломатите”, заяви Груевски. ВМРО-ДПМНЕ повече няма да позволява да има намеса на чужди посланици и напуска формата на преговори с участието на чужди дипломати и посредници. ВМРО-ДПМНЕ повече няма да участва в хибридни решения, които не съществуват в нито една страна от Европейския съюз, каза още Груевски.

“ВМРО-ДПМНЕ няма да позволи да се стигне до кантонизация на Македония. Ще се борим за десоросизацията на Република Македония и ще започнем активно да подкрепяме гражданското общество чрез нова регулация за финансиране на фондациите, както това става в най-съвремените държави в света. ВМРО-ДПМНЕ е възможно най-западната партия в републиката и категорично се стреми към пълноправно членство в ЕС и НАТО и стратегическо партньорство със САЩ”, каза в заключение Никола Груевски.

Последни от Свят

Отиди Горе