Готви се протест заради референдума

в България

13 000 гласа не достигнаха за трите въпроса да станат закон

Националният референдум, който бе организиран от Слави Трифонов и неговия екип, не успя да мине необходимата граница. По последни данни около 13 000 гласа не са достигнали на трите въпроса да станат закон.

Това предизвика вълна от недоволство сред гражданите в социалните мрежи и дори се заговори за протести и бунтове, разбра NBOX.BG. Засега не е ясно кога и къде ще се проведе. Очаква се протестът да е на „Орлов мост” в София, където бе и концертът на Слави Трифонов в подкрепа на референдума. В края на октомври шоуменът събра десетки хиляди в центъра на София и това му даде надежда, че трите зададени от него въпроса ще минат и ще станат закон.

Това обаче не се случи. Недоволните граждани ще искат и повторно ръчно преброяване на бюлетините. По данни от Централната избирателна комисия около 80 000 са невалидните бюлетини за референдума. Според хората е извършена измама с цел въпросите да не минат необходимата граница от гласове.

За референдума са гласували точно 3 487 428 души. За да бъде успешен той, трябваше гласоподавателите да са над 3,5 милиона.

В една от фейсбук групите, където най-много агитираха за гласуване на референдума, пред малко бе написано:

„Имало 80 000 невалидни бюлетини за Референдума? Вдигаме се! Часът и мястото ще ги обявим до няколко дни! Гответе се за Бунтове! Искаме ръчно преброяване! Измамата е пълна! Затвориха секциите преди да са Гласували всички – Да им затворим Институциите!”. / NBOX.BG

loading...
Готви се протест заради референдума by