Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

“Google Coin” в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата

в Крипто
Loading...

Дигиталната валута ще бъде част от четирите предложения на компаниите FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) до 2021 г.

Това казаха Тайлър и Камерън Уинкълвос по време на интервю за CNBC от 9-ти юли.

Говорейки за проекта на Facebook- Libra, близнаците, които основават платформата за търговия с криптовалути- Gemini, заявиха, че е въпрос на време други технологични гиганти да последват примера на Зукерберг.

FANG се отнася до неофициалната “Голяма четворка” на интернет: Facebook, Amazon, Netflix и Google.

По време на интервюто, Тайлър каза следното:

Нашата прогноза е, че всяка компания [от четирите във] FANG ще имат някакъв проект за криптовалута в рамките на следващите две години.

Libra като протокол за плащане все още не е започнал, но регулаторите изразиха тревога, особено в Съединените щати, където няколко източника поискаха разработчиците да спрат проекта.

Тревогите произтичат от потенциала на Libra за заобикаляне на банковата система, нещо, което противниците на криптовалутите твърдят, че прави банковата система твърде нервна за загуба на приходи.

В четвъртък самият Биткойн загуби 10% от стойността си, след като старши американски депутат представи нови притеснения свързани с Libra.

Макар мнозина да казват, че това въобще не е криптовалута, близнаците дори казаха, че ще позволят търговията с Libra на Gemini, ако валутата не подлежи на регулаторни ограничения.

„… Ще оценяваме сериозно Libra и може всъщност да е актив, който е един ден в списъка на борсата, ако разбира се е отворен протокол; това е възможно – продължи Тайлър.

По-рано тази седмица Том Лий, сериен защитник на Биткойн, направи подобна прогноза за бъдещото участие на технологичните гиганти в индустрията на дигиталните валути.

“Фактът, че Facebook и вероятно други компании [от] FANG ще създадат свои собствени криптовалути, потвърждава идеята, че дигиталните пари са тук, за да останат”, каза той пред CNBC.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе