Google маркира Bitcoin като зловреден софтуер

в Крипто
Loading...

Google маркира Bitcoin Core като зловреден софтуер след актуализацията на гиганта

Google попадна под “пряк обстрел” от голяма част от крипто общността, след като актуализация на компанията, Google Core от 3 юни принуди известния сайт за крипто новини, CCN, да прекрати дейността си.

Вследствие на Core актуализацията, приходите и трафикът на няколко крипто медии спадаха значително.

Последната критика обаче се дължи на известния разработчик на Bitcoin Core, Люк Дашир. В неотдавнашна публикация в Twitter, разработчикът твърди, че Google са го уведомили, че достъпа до Bitcoin Knots, софтуер на Bitcoin Core, е прекратен след като е идентифициран като потенциален „зловреден софтуер“.

Очевидно Google решиха, че софтуера за пълен нод на Биткойн е зловреден софтуер и блокираха достъпа до него. Няма начин да се обжалва. Струва ми се, че Google е истинският зловреден софтуер сега.

Предполагаемият уебсайт показва зловреден софтуер, който предупреждава посетителите чрез браузъри като Google Chrome. Според Люк Дашир, конкурентът на Google Chrome, Mozilla Firefox, поддържа същото твърдение, като използва услугата за блокиране на злонамерен софтуер.

Дашир твърди, че е получил автоматичен имейл от Google, което го уведомява за решението на търсачката. Според разработчика, компании като CRDF Labs и Kaspersky, също „погрешно твърдят”, че Bitcoin Knots е злонамерен софтуер.

В отговор на темата, потребител на Twitter, Zachary Owens, коментира, че:

Facebook и Google имат ужасна политика за криптовалутите и никаква толерантност.

Cryptodnes. bg

Актуализацията на Google – крачка към масова цензура

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе