Голямата метла за хората на Обама от Държавния департамент и американската администрация. А, в България?

в България
Loading...

Доналд Тръмп даде две седмици за посланиците с политически назначения от президента Барак Обама да се оттеглят от постовете си.
“Ню Йорк таймс” съобщи новината, потвърдена пред “Ройтерс” от посланика на САЩ в Нова Зеландия, Марк Джилбърт.
Тръмп иска до 20 януари всички да са напуснали работа. Някои от засегнатите са разказали пред “Ню Йорк таймс”, че се наложило спешно да кандидатстват за виза на страната, в която работят, и да си търсят подходящо място да живеят докато децата им приключат учебната година след няколко месеца.
Уведомлението с безкомпромисен тон е изпратено преди Коледа – на 23 декември.
За работещите в чужбина, екипът на Тръмп ще спазва същият принцип като за хилядите политически назначения в администрацията на Белия дом или федералните агенции — да бъдат незабавно освободени.

Дипломатите от кариерата по правило запазват постовете си.
Тръмп коментира язвително строго секретния доклад за „руските кибератаки”
и пита как е установено, че сървърите на демократите са взломени, след като не са проверени? Тръмп изразил недоумение как информация от секретен доклад, предназначен за Обама, е изтекла в медиите: „Кой им е дал този доклад и защо? Политика!”

Очевидно България трябва да се равнява по челния опит на големия брат и да започне почистването след ГЕРБ и реформаторите. Едва ли най-подходящият път минава през реанимация на атлантическо-царската утайка.
Настоящият меркелски политически модел и в ЕС и в България не издържа, а “промоутър” на новия модел у нас може да бъде само получилият подкрепата на избирателите — Президентът Радев.
Опасност пред новия президент е в очакваното преформулиране на геостратегическите отношения на САЩ и Русия, България да не закъснее отново с успокоителните реплики “натовски генерал”,със сбърканите “европартньори” и прекомерен атлантизъм.

Дали БСП, може да олицетвори лявото в България не съм напълно спокоен, особено с този ПЕС и шефа му, с тези олигарси, с тези атлантици в ръководството си.
ГЕРБ с патериците си от 7/8, аптеките и бензиностанциите пази статуквото на ЕНП, Борисов и държавата като собствен корпоративен субект и е готов да пристава на всякакви популистки тези, дори на тези на йезуитите.
Националистите от невъзможния Патриотичен фронт трябва да се впрегнат наистина в общ впряг, което е дълбоко корпоративно съмнително.
За умни и красиви реформатори няма да говоря, защото не ги виждам, въпреки, че живеят в телевизора ми.
ДПС си е ДПС.

Не вярвам ген. Румен Радев да извърши откровено суицидни действия и да излъже избирателите си, с транслираните в либерално-атлантическите медии (и подети от иначе нормални издания),идеи за назначения на разни пасита, герджиковци и воденичаровци и други подобни провалени екземпляри от статуквото на глобализма.
Разбира се специалисти и професионалисти от по-ниски нива могат и трябва да се ползват.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

 

Последни от България

Отиди Горе