Gli Occhi Della Guerra, Италия | Сорос: “Доналд Тръмп е начинаещ диктатор”

в Свят

«Отвореното общество е в криза, а разнообразните форми на затворено общество — от фашистки диктатури до мафиотски държави — процъфтяват. Това се случва, защото избраните лидери не успяха да удовлетворят оправданите очаквания и надежди на електората».

След Брекзита и победата на Доналд Тръмп 86-годишният спекулант Джордж Сорос, президент на Фондация Отворено общество (най-влиятелният фонд, поддържащ неправителствени организации и общности по целия свят), а също меценат, в значителна степен финансиращ предизборната кампания на Хилъри Клинтън, така привлича вниманието към настоящата криза на «отвореното общество» (неговата теория е разработена от философа Карл Попер), което отворено общество магнатът в продължение на много години се опитва да поддържа с всевъзможни средства и без колебания (дори плаща на движения и протести на улицата срещу новоизбрания президент Тръмп).

«Доналд Тръмп — начинаещ диктатор»

Според Сорос се заражда криза на съществуващата система на световната демокрация:

«Ръстът на популярност на движенията на евроскептиците пречи на функционирането на институциите. Тези разединяващи сили получиха огромна мощ и импулс през 2016 г., първоначално, благодарение на Брекзита, а после с победата на Тръмп в САЩ, най-накрая след отказа на италианските избиратели от конституционни реформи.

Демокрацията е в небивала криза.

Дори в САЩ, водещата демокрация в света, избраха президент — майстор на лъжата и начинаещ диктатор.

В неговия кабинет влизат некомпетентни привърженици на крайните възгледи и генерали в оставка». News Front ПП

loading...
Gli Occhi Della Guerra, Италия | Сорос: "Доналд Тръмп е начинаещ диктатор" by

Последни от Свят

Отиди Горе