Германското ръководство е с ампутиран мозък, каза техен политолог

в Свят

Германия намери решение как да бъде помогнато на терористите в Сирия и бъде изпълнено желанието на Вашингтон и коалиция, които бомбардират правителствените войски, които единствено се бият с терористите от ИД.

Берлин отново полегна на САЩ и призовава за временна забрана на военните полети над Сирия, за да спаси терористите от ИД от руската и сирийска авиация.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова за временно налагане на забранена за полети зона за военни самолети и хеликоптери в Сирия,за най-малко три, но по-добре за седем дни”, каза Щайнмайер, за да бъдело спасено примирието между правителствените сили и бунтовниците, информира “Ройтерс”.

Лидерите на Германия, по-рано известни със стратегическото си мислене сега избират грешния път в политиката, в интервю заяви германския политолог Александър Рар. Според него, в Берлин са обсебени от идеята за въпросите на идеологията и либералните ценности, които диктуват от Вашингтон, така че забравиха за собствените си интереси.
Популярността на Ангела Меркел сред гражданите на Германия намаля до минимум.

” Германците са такава велика нация, те имат стратегическо мислене, а правят всичко, което американците им заповядат. Очевидно са им ампутирани мозъците “… аз съм немски гражданин. Но критикувам самата Германия за това, че нашият елит, е зациклил по въпросите на идеологията и въпроси на либералните ценности и не искат да видят ситуацията по-дълбоко.

С Русия те не изграждат диалог на взаимните интереси, а се занимават само с либерални ценности, с демокрацията и правата на човека. Между другото, по отношение на Китай, те го правят по същия начин. Но така стабилен свят не може да се изгради. Не осъзнават, че стигаме до точката, където старите правила не се прилагат.

Самата Европа се препъва в много отношения, особено в последните две или три години. Има наистина много сериозни предизвикателства към глобализацията: например, международния тероризъм.

Климатичните промени водят до това, че в Африка, части от Азия започват много големи проблеми, които отново ще провокират миграцията към същата Европа към Запада. Всички тези предизвикателства трябва да се разберат да се оценят и анализират”,каза експертът.

Александър Рар нарича мъртва идеята за “Съединени европейски щати” и предполага, че Европа “ще се разтвори в трансатлантическия свят.”

Популярността на Ангела Меркел сред гражданите на Германия намаля до минимум.

Меркел загуби и Берлин.Германската Социалдемократическата партия спечели местните избори в Берлин. Втора сила остават християндемократите на Ангел Меркел, които обаче бележат рекорден отлив и излизат от управляващата Берлин коалиция.

Ужасът на Меркел- “Алтернатива за Германия“ влизат също в местния парламент с 11,5%. Изборите оправдаха прогнозите за тях – крайнодесните патриоти от „Алтернатива за Германия“, които бележат победа след победа на местните избори в Германия, успяха да влязат и в този парламент, взимайки 11,5 на сто от гласовете. Според анализите към тях са се влели гласове от избиратели на ХДС. ХДС губи свои привърженици и към либералите.

Загуби претърпяха големите партии – ГСДП и ХДС. Особено тежък удар изживяват консерваторите на Меркел. ХДС вече няма да е в коалиционното управление на Берлин, социалдемократите най-вероятно ще направят коалиция с Левицата и Зелените. Двете партии имат равен брой гласове – по 16,5%. В местния парламент ще влезе още либералната Свободна демократическа партия. Изборите минаха при висока активност – близо 70 на сто от имащите право на глас са отишли до изборните урни.

Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън нагло призна, че САЩ оказва натиск върху Германия и Франция,и не им позволява да се измъкнат от споразуменията в Минск и да вдигнат санкциите срещу Русия. Но има повече страни в Европа, разбира се, повече, твърди Байдън.

“Ние оказваме силен натиск върху цяла Европа, особено Меркел и Оланд да ги възпрепятстваме за Минск”, каза Байдън, позовавайки се на риска, че Франция и Германия ще обявят провала на споразуменията в Минск и след това вдигнат санкциите срещу Русия.

Байдън каза също, че той е трябвало да прекарва огромно количество време, за да комуникира с европейските лидери да убеди Германия, Франция и Италия, за да се поддържат антируски санкции.

Най-силният американски натиск бил срещу Германия, Франция, Италия, Финландия и Гърция.

Германия е един от най-засегнатите страни, поради влошаващите бизнес отношенията с Русия. Загубите на германските износители са в размер на $ 830000000 на месец, или 27% от общите европейски загуби.

Германският канцлер Ангела Меркел е “държана като заложник” на САЩ: тя не е независим политик и не може да взема решения.

Министърът на икономиката Зигмар Габриел отдавна е критикува позицията на Меркел.

“Разбира се, никой в Европа, и по-специално Германия, не се интересуват от по-нататъшно затягане на санкциите. И, разбира се, от всички краища на света се нуждаят от Русия за партньорство и за справяне с глобални конфликти и трудности”,призна Байдън.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер отбеляза, че санкциите на принципа “всичко или нищо” по отношение на Русия не са донесли резултати, и западните страни трябва да се ангажират в диалог с Руската федерация.

Франция от санкциите губи около $ 200 млн. на месец.

Заместник-председател на Комисията по европейска политика на френския Сенат, Ив Поцо ди Борго през август 2016 г. в Сената на страната каза, че френските компании страдат от загубата на руския пазар. Според него, Франция трябва да поеме водеща роля във възобновяване на нормални отношения с Русия.

Нещо повече, френският президент Франсоа Оланд заяви, че страната му се интересува от факта, че възможно най-скоро, за да се измъкнем от режима на санкции.

Същото се каза от бившия френски президент Никола Саркози: “Ние не се нуждаем друга” студена война “.

Не мога да одобря от факта, че след падането на “желязната завеса” отново се опитват да издигнат политически стена, която да се разделят Русия и ЕС. Имаме нужда от положителни промени в руско-европейския отношения. Една от тези стъпки може да бъде постепенното и взаимно вдигане на санкциите, контрадействия и на двете страни. “

“Дори и с моите приятелски чувства към американския народ, искам да кажа, просто не Обама ще реши кой е враг на Франция, и кой не е.”

В началото на 2015 г. Марин Льо Пен, председател на партия “Национален фронт”, също говори за натиска на САЩ в издаване на санкции:

“Аз трябва да кажа, че САЩ изигра важна роля в приемането на санкции срещу Русия. Проблемът е, че френското правителство – при Оланд и Никола Саркози,в миналото – са много податливи на влиянието на САЩ.

Агробизнеса и италианската индустрия са тясно свързани с руския пазар. В действителност, те са били предназначени именно за Русия.

“Италиански предприятия – и аз говоря като предприемач – смятат, Русия като част от Европа и Евразия.

Поради това е необходимо да се създаде голямо общо пространство, което ще започне от Лисабон и ще продължи до Владивосток и Сингапур. При всички обстоятелства, Европа остава естественият партньор на Русия в областта на икономиката и политиката и финансите “, каза ръководителят на” Intesa Board на Antonio Fallico в интервю за телевизионния канал “Русия 24”.

Той отбеляза също, че “европейските страни, преди да вземат някакво важно решение, изглежда питат от другата страна на Атлантика.”

Италианският премиер Матео Ренци е против санкции срещу Русия, но той трябва да действа с Вашингтон,защото американските “бухалки”-МВФ и СБ го дебнат зад ъгъла. Като цяло, посещението на Обама през пролетта на 2016 в Европа, бе насочена към запазването на режима срещу Руската федерация и срещу Брексит-където претърпя фиаско.

Резолюция за отмяна на санкциите, приети в няколко области на Италия.Съответните документи гласуваха Тоскана, Венето, Лигурия и Ломбардия.

След налагането на санкции финландския износ намаля с 40% за Русия, а намаляването на селскостопански продукти за руския пазар е достигнал 72%.

За Финландия, тази ситуация е истински шок. Дори и в съветско време, когато Финландия като цяло бе изправен пред Запада, тя успява да поддържа търговски отношения.”Необвързаният” й статус я оставяше да действа в собствените си интереси, и да не участват в групата.

Сега страната е в необичайна ситуация и изравняването на позицията на “ние не като всички останали” я срина. Русия,купува днес само 5,8% от финландския износа, в сравнение с 10% през 2012 г.

Санкции срещу Русия са много болезнен удар за Гърция, както и реципрочни ограничения. През 2015 г. оборотът е спаднал с 34%.

В същото време, сътрудничество с Русия е много важно. Атина е най-големият руски вносител на енергия- осигуряване на около 60% от газовите нужди на страната.

Но Атина трябва да се присъедини към общата европейска движение, в противен случай Гърция ще загуби способността да се справят с други въпроси. И зад нейния “ъгъл” се крият МВФ и СБ.

Отношения с “тройката” не допринасят нищо, макар да е ясно, че гръцката икономика е практически обречена без нови заеми.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас, когато става въпрос за санкции, винаги казва, че Атина се противопоставят на ограниченията.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

loading...
Германското ръководство е с ампутиран мозък, каза техен политолог by

Последни от Свят

Отиди Горе