ГЕРБ прекарани: цигани искат доплащане, след покачването на цената на глас

в България

В много трудна ситуация се намира в момента предизборният щаб на ГЕРБ. Хиляди ромски гласоподаватели са поискали да им се доплати преди да гласуват, защото цената на глас се била увеличила.

Както е известно, ГЕРБ усилено изкупуват целия ромски вот в последната седмица. Заради това пазаруване, цената на глас започна да се покачва, и на места достигна до 300 лв. Така се получи, че ромите, вербувани в началото на седмицата, са получили по-малко от събратята им, дето се съгласили да подкрепят Бойко Борисов точно преди изборния ден.

Ром обаче трудно се “минава” и като чули за разликите, избирателите притиснали плащачите да вдигнат мизата. Те от своя страна, се изсипали в щаба на ГЕРБ, да искат пари.

По този начин развиваща се, ситуацията, тотално обърква бюджета. Излиза, че трябва да се харчат пари със задна дата, а общата сума доста набъбва. Освен всичко друго, има и чисто технически проблеми. В неделя банките не работят, и няма от къде бързо да се изтеглят пари.

В момента Цецо се опитва да убеди ромите да гласуват, и да им платят през седмицата. Ром обаче без предплата не пуска, което сериозно застрашава изборния резултат на Цецка. Възможен е дори обратен ефект, защото част от ромите заплашват ако не им дадат парите, дори да идат да пуснат за Радев. Така ще излезе накрая, че ГЕРБ са купили гласове за противника си. / ГН

loading...
ГЕРБ прекарани: цигани искат доплащане, след покачването на цената на глас by