Георгиева обещаваше, че ще намери пари, а Сорос като по случайност стана най-големият спонсор на ООН

в Свят

В изказването на Кристалина Георгиева в ООН темата за Боко Харам и Ислямска държава прозвуча отново, което за мен е сигурен знак, че това е изключително важен приоритет за Сорос. Георгиева непрекъснато обещаваше, че ще намери пари, а Сорос като по случайност стана най-големият спонсор на ООН, със заявката си зда даде 500 милиона за бежанската криза.

Така журналистът Георги Готев коментира изслушването на българския кандидат за генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева в ООН. В интервю за в. “Земя”, Готев казва:

“Иначе зад Георгиева стои огромна машина, ръководена от Марк Малох Браун, дясна ръка на Сорос и също като Георгиева, бивш вицепрезидент на Световната банка. Бившият дипломат Валентин Хаджийски, който от години живее в САЩ, е забелязал поне шестима деятели с лаптопи от банката на кандидатката. Впрочем, основните послания на Георгиева бяха компрадорски и империалистически, според нея Световната банка стои над всичко, някои от посланиците на африкански държави реагираха остро на подобен светоглед.”

Западни агенции интерпретираха изявлението на руския посланик в ООН Витали Чуркин, че Русия подкрепя жена от източна Европа, като новина, че Кристалина Георгиева ще е следващия Генерален секретар на ООН. Те сякаш забравиха, че има още две жени от Източна Европа в състезанието – Ирина Бокова и молдовката Наталия Герман, коментира още Готев. Според него Русия няма да си разкрие картите толкова рано. Картите ще се объркат още малко, преди да бъдат свалени на масата, прогнозира той.

Според журналиста и без подкрепата на руското правителство Бокова е силна. А що се отнася до официалната подкрепа на българското правителство той заяви: “Не е голям плюс да те подкрепят Бойко Борисов и Даниел Митов”.

Бокова има лични контакти със световните лидери, няма нужда от посредници, тя има железни нерви, които за пореден път демонстрира, допълни Георги Готев. / КРОСС

 

loading...
Георгиева обещаваше, че ще намери пари, а Сорос като по случайност стана най-големият спонсор на ООН by

Последни от Свят

Отиди Горе