Геноцид: 3745 пенсии плащаме на ЕС за мигрантите, а пенсионерите ни просят милостиня по улиците

в България

До момента България е обещала да предостави 200 хиляди евро в помощ на бежанците съгласно призива на ЕС за допълнителни средства за справяне с миграционната криза. Това се равнява на 2497 минимални български пенсии. Еврокомисията публикува актуализирана информация за приноса на всяка от 28-те държави-членки по т.нар. Европейски план за миграцията.

Към момента българските власти са обявили 100 хиляди евро за специалния доверителен фонд на ЕС за сирийските бежанци в съседните на Сирия държави Турция, Ливан, Йордания, Ирак и Египет, както и засегнатите страни в Западните Балкани.

На 23 септември лидерите на съюза се ангажираха да заделят от националните си бюджети още пари за хуманитарна помощ. Преди това София е предоставила още 100 хиляди евро на хуманитарните агенции на ООН. Няма обявен финансов принос от страната ни за другия европейски доверителен фонд, който цели набирането на 1,8 милиарда евро за развиващите се страни в Африка.

Обещаното и платеното до момента е равно на 3745 пенсии за българските граждани. На фона на смешните коледни добавки от 40 лв., и то за най-бедните пенсионери, които правителството обеща, излиза, че хората в пенсионна възраст по-добре да си захвърлят личните карти и да кандидатстват за бежански статут у нас.

източник: в-к Атака

Геноцид: 3745 пенсии плащаме на ЕС за мигрантите, а пенсионерите ни просят милостиня по улиците by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе