Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Галъп: 1351 лева месечно са нужни на българина, за да живее добре

в България
Loading...

Хората, които получават доход над 1000 лева, са склонни да увеличават своята граница

Личният месечен доход, който според българите е достатъчен, за да кажат, че живеят добре, е 1351 лева. „В представата на българина все още съществува концепцията, че мъжът трябва да изкарва повече пари в едно семейство, да бъде много по-добре финансово за разлика от жената”. Това показва изследване на „Галъп Интернешънъл”, цитирано от Евелина Славкова.

Тя допълни, че хората, които получават доход над 1000 лева, са склонни да увеличават своята граница и биха искали да получават над 1500 лева. Хората с по-ниски доходи посочват, че биха определили живота като добър, ако получават около 1000 лева. Въпреки това, като цяло, очакванията на българите за месечния им доход са умерени.

„Вярно, когато хората имат по-голям доход, ще мечтаят за още по-голям, но някак мечтите не са алчни. Вижда се, че има места в България, където 1351 лева звучи като химера. Това е число, за което малцина могат да си помислят”, коментира изследването Първан Симеонов.

Изледването обхваща и темата за брака – според данните официално сключеният брак е подложен на съмнение като ценност. 80% от запитаните смятат, че семейство без брак с едно или повече деца е нещо нормално в днешно време. Макар и по-малък процент това мнение споделят дори хора на възраст над 60 години. В същото време обаче, да имаш деца си остава безусловна ценност. С твърдението „Животът е безсмислен, ако нямаш деца” са съгласни 86%, а само 7% са на обратното мнение.

Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе