Френски политолог прогнозира убийството на Ердоган

в Свят

Френският политолог Филип Моро Дефарж скандализира турците в страната с прогноза за предстояща гражданска война в Турция или убийството на президента Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

Пред канал BFM Business експертът от френския Институт за международни отношения заяви, че членството на Турция в ЕС е невъзможно, дори да има подписано споразумение, защото всяка една от 27-те страни трябва да одобри това.

„Безплодни ще останат възраженията и жалбите срещу резултатите от референдума, правните пътища за това са затворени. Турция е в запушване, последствията са или вътрешна война, или, макар да е много трудно да кажа това, но остава Ердоган да бъде екзекутиран. Макар едно престъпление да не може да бъде представено като закономерност, този метод и дискусиите вървят от стотици години, дори в големите религии се дебатира в тази посока“, коментира Дефарж. Това провокира масово недоволство сред турската общност във Франция, която определи изявлението на политолога като призив за извършване на престъпление. В социалните мрежи се получи лавина от предупреждения, че Висшият съвет за контрол на телевизията и радиото ще бъде залят с жалби и сигнали за излъченото интервю, освен това самият Дефарж ще бъде даден на съд.

Френските турци настояват Институтът за международни отношения и телевизионният канал да поднесат публични извинения.

Поглед.инфо

loading...
Френски политолог прогнозира убийството на Ердоган by

Последни от Свят

Отиди Горе