Франсоа Фийон е премиерът на Саркози, който разбомби Кадафи, чакайте да се оправи с бежанците…

в Свят

Френската олигархия е на път да спечели още малко време, за разлика от американската. Френската така наречена “десница” успя да извади на преден план патриотично изглеждащ манекен, и да му лепне и маркетинговия ореол на френски еквивалент на Маргарет Тачър. Смята се, че Франсоа Фийон ще е възможно най-трудния съперник за автентичните френски патриоти, в лицето на Марин Льо Пен. Просто той до голяма степен копира нейните послания, но ползва и базата от твърди избиратели на десницата, както и помощта на държавната машина. Да, не е грешка. Управляващи във Франция в момента са социалистите, но между тях и псевдо-десницата голяма разлика няма. След края на ген.Де Гол, тези две партии са едно и също нещо, и на всеки избори се съюзяват срещу трети възможен съперник. Затова и примерно партията на Льо Пен (още от баща и) има над 15% от избирателите, и не успява да вкара нито един депутат. И в момента Марин Льо Пен има 30% от избирателите и има само 2 депутати в 577 членния парламент. Всичко това става заради олигархичното съюзяване на левица и десница на втори тур на изборите, които така изместват съперниците и несистемните партии. Съвсем отделно, левицата държи само централната власт, а из регионите я дели с псевдо-десните. Франция е силно бюрократизирана държава и тези местни позиции са си сериозен административен ресурс.

Т.е. с помощта на чиновниците, и на очакваното рамо от левицата, Фийон има огромен шанс да победи Льо Пен и да осигури още 5 години време на старата система.

Всички приказки, че той е някакъв “тачърист” и ще спаси Франция, са абсюлотен “булшит”. Ако е искал, вече да го е напарвил. Фийон беше министър-председател по времето на Никола Саркози. Поради полу-президентския характер на републиката, властта фактически е разделена между президент и премиер. Т.е. Фийон заедно със Сарко, вече е управлявал Франция, при това със собствено парламентарно мнозинство. Да не говорим, че и Сарко се водеше голям реформатор, принципен боец с престъпноста и страшен патриот. И какво направиха тези двамата?

Нищо.

Най-запомнящото се от времето на Фийон е, че бомбардираха Либия и свалиха Кадафи. Това стана само месеци, след като самият Кадафи бе приет тържествено в Елисейския дворец. Т.е. освен глупаво политически, свалянето на Кадафи е и доста подъл ход.

Резултатът от тази политика е вълна от мигранти, които заливат… Франция. Да, именно Франция е крайната цел на нахлуващите през Италия. Така както Германия е крайната цел на нахлуващите през Балканите. Всичко това се дължи на политиката на правителството на Фийон и на ликвидацията на Кадафи, който имаше споразумение с ЕС да удържва мигрантите.

И сега този човек – който е одобрил войната (иначе би могъл да подаде оставка), идва и ще се бори с миграцията.

А най-смешното е, че доста френски избиратели все още вярват на подобни глупости. САЩ се измъкнаха “на косъм”, но на Франция и предстои още гърч. Може пък след още 5 години мигрантите вече да са мнозинство сред избирателите, и всичко това да няма значение. / ГН


СаркозиМъжът с токчетата каза ясно защо България бе приета в ЕС: „Трябва да се създадат центрове за задържане на бежанци в Северна Африка или в страни като Сърбия и България“, забележете датата на изказването ! ! !


КадафиПроклятието на Кадафи се сбъдва: “Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “


loading...
Франсоа Фийон е премиерът на Саркози, който разбомби Кадафи, чакайте да се оправи с бежанците... by

Последни от Свят

Отиди Горе