Financial Times: В САЩ расте броят на феновете на Путин

в Свят

Въпреки, че политиците на САЩ продължават усилено да критикуват руския президент Владимир Путин, броят на симпатизиращите му американци неотклонно расте, особено сред републиканците, пише британското издание Financial Times.

Според допитване, което бе извършено през август от института за проучване на общественото мнение YouGov и списание The Economist, само 27% от републиканците се отнасят негативно към руския президент. А преди две години този показател бе 66 процента, пише изданието, информира БГНЕС.

Изследването установи, че републиканците смятат Путин за силен лидер, докато за американския президент същото могат да кажат само 18% от анкетираните. Отбелязва се също, че всеки трети привърженик на Доналд Тръмп, който е кандидат президент от Републиканската партия, изразяват положително отношение към Владимир Путин.

Интересно е, че промените във възприемането на Путин са станали в момент на най-обтегнатите отношения между Русия и САЩ след края на Студената война. Както отбелязват някои от привържениците на Тръмп, това противопоставяне ги е накарало още повече да симпатизират на Путин и на неговия поглед върху света – до голяма степен, защото той като лични и политически качества е пълна противоположност на Обама. / КРОСС

Financial Times: В САЩ расте броят на феновете на Путин by

Последни от Свят

Меркел печели изборите

Изненадата е „Алтернатива за Германия” Неубедителното представяне оставя социалдемократите вън от правителството
Отиди Горе