Филипинският президент нарече шефа на ООН глупак

в ПО СВЕТА

Филипинският президент Родриго Дутерте защити обявената от него война с наркотиците в страната, като заяви, че генералният секертар на ООН Бан Ки-Мун е глупак, затова че повдигнал въпроса за нарушенията на човешките права, предаде Ройтерс.

  • Филипинският президент: Стреляйте на месо по наркотрафикантите

„Чак и Бан Ки-мун се намеси. И той направи изявление преди няколко седмици за човешките права. Саби ко, иса ка панг тарантадо“. (Ти си още един глупак – на тагалски език), заяви Дутерте.

Филипинският лидер нарече „кучи син“ на родния си език американския президент Барак Обама в началото на миналата седмица. Той избухна, докато защитаваше обявената от него война на наркотиците, по време на която са убити най-малко 2400 филипинци.

  • Президентът на Филипините нарече Обама “син на пачавра“

При посещението си днес в индонезийската столица Лаос Дутерте каза пред група филипинци, че обидната дума не е била насочена лично към американския президент, и че той му го обяснил лично. Те се срещнаха за кратко в края на форума на АСЕАН.

  • Филипинският президент нарече американския посланик кучи син и педераст

„Бях готов за среща с Обама, очаквах да се срещнем, като юрист с юрист, нали и двамата сме адвокати. Казах му, че никога не съм казвал това. Казах го, но не във връзка с Обама. Не воювам с Америка“, обясни Дутерте.

19MIN. BG