Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Филипинският президент нарече шефа на ООН глупак

в Свят
Loading...

Филипинският президент Родриго Дутерте защити обявената от него война с наркотиците в страната, като заяви, че генералният секертар на ООН Бан Ки-Мун е глупак, затова че повдигнал въпроса за нарушенията на човешките права, предаде Ройтерс.

“Чак и Бан Ки-мун се намеси. И той направи изявление преди няколко седмици за човешките права. Саби ко, иса ка панг тарантадо”. (Ти си още един глупак – на тагалски език), заяви Дутерте.

Филипинският лидер нарече “кучи син” на родния си език американския президент Барак Обама в началото на миналата седмица. Той избухна, докато защитаваше обявената от него война на наркотиците, по време на която са убити най-малко 2400 филипинци.

При посещението си днес в индонезийската столица Лаос Дутерте каза пред група филипинци, че обидната дума не е била насочена лично към американския президент, и че той му го обяснил лично. Те се срещнаха за кратко в края на форума на АСЕАН.

“Бях готов за среща с Обама, очаквах да се срещнем, като юрист с юрист, нали и двамата сме адвокати. Казах му, че никога не съм казвал това. Казах го, но не във връзка с Обама. Не воювам с Америка”, обясни Дутерте. / 19min.bg

Последни от Свят

Отиди Горе