FedEx се присъединяват към Hyperledger

в Крипто
Loading...

Американският куриерски гигант FedEx се присъедини към Hyperledger, проект с отворен код, създаден за подобряване на междубраншови блокчейн технологии, според прессъобщение, публикувано на 26 септември.

Hyperledger, който се хоства от Linux Foundation, позволява на организациите да изграждат базирани на блокчейн, приложения, платформи и хардуерни системи на индустриално ниво, в контекста на индивидуалните им бизнес транзакции.

След присъединяването си към Hyperledger, FedEx се превърна в един от над 270-те членове. Други компании-членки включват IBM, Intel, Deutsche Boerse и J.P. Morgan. Кевин Хъмфрис, старши вицепрезидент, IT, FedEx Services заяви, че блокчейн технологията има “големи приложения” за веригите за доставки, логистиката и транспорта.

През февруари FedEx се присъедини към Blockchain in Transport Alliance (BiTA), фокус група, чиито членове включват железопътния оператор BNSF, JD Logistics и GE транспорт. BiTA има за цел да подобри прозрачността и сигурността в корабоплаването с помощта на блокчейн.

Изпълнителният директор на Hyperledger Брайън Бехендорф е заявил, че DLT ще намали силата на технологичните гиганти като Google, Facebook и Amazon. Той каза:

“Натрупваме сцепление по целия свят в пазарни сегменти от финансиране до здравеопазване и правителство до логистиката. Този растеж и разнообразие са сигнал за все по-голямото признаване на стратегическата стойност на блокчейн на предприятията и ангажираността към приемането и разработването на рамки с отворен код за да се подкарат нови бизнес модели. ”

FedEx демонстрира проактивен подход към приемането на блокчейн технологията. През май, изпълнителният директор на FedEx Фред Смит каза, че смята, че блокчейн е “следващата граница” за световните вериги за доставки. През юли Федералният технологичен институт на FedEx си партнира с фармацевтичната компания Good Shepherd Pharmacy, за да разработи нова инфраструктура, която да помогне на пациентите с рак да получат лекарства. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе