Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

FCA одобри първия крипто хедж фонд

в Крипто
Loading...

Наскоро стана ясно, че Prime Factor Capital вече е първият криптo хедж фонд, одобрен от Органа за финансово поведение (FCA). Въпреки това фондът все още трябва да работи в съответствие с европейските стандарти, което му позволява да притежава над 100 милиона евро в активи под управление. Тя е и първата фирма, получила правото да инвестира ексклузивно в дигитални валути.

Фокусиране върху един клас активи

Създателите на крипто инвестиционния фонд смятат, че фокусирането върху един клас активи, дори и този, който все още не е доверен, ще ги накара да растат експоненциално, в сравнение с техните глобални конкуренти и да станат доверен орган в крипто инвестирането.

По време на интервю, главният оперативен директор на Prime Factor, Адам Гримсли, заяви, че:

“Повечето услуги за инвестиране в криптовалути са извън обхвата на регулаторите и това е голям проблем за пазар, който има толкова лоша репутация,”

Според регламентите на ЕС, Prime Factor се очаква да избере попечител, чиято роля е да установи и анализира печалбите на инвеститорите и средствата на фонда. Избраният да изпълнява това задължение, се очаква да действа без никакво влияние от дружеството и да осигури съгласуване на паричните потоци.

Също така фирмата посочва, че контролира средствата за професионални и институционални инвеститори, които включват високопоставени лица, семейни офиси и мениджъри на частни средства.

Въпреки че няма никакви подробности относно инвестиционната стратегия, която компанията планира да използва, екипът включва бивши служители от Deutsche Bank, Goldman Sachs и Blackrock Legal.

Междувременно, главният изпълнителен директор на компанията, Ник Нидермове, представи на интернет страницата на фирмата доклад, озаглавен „Заблудата на необезпечените стабилни монети“. Той също така разглежда теми като скалируемостта на биткойн.

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА:

Знаете ли, че хедж фондът на Сорос винаги е бил официално забранен в САЩ?! (РЯДКО ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе