Фалстарт: Върнаха писмото с номинацията на Кристалина, Бокова на 4 очи с Оланд

в България

Кандидатурата на Кристалина Георгиева бе поставена на “изчакване”, а писмото на Даниел Митов – върнато за “изясняване”, след като Русия, Уругвай и Малайзия отказаха да приемат номинацията. Причина за това е тексът в писмото, че Кристалина е “единствен” кандидат, при положение че Бокова не се е отказала. Очевидно неграмотните съветници на Митов не са спазили дори формата на документа като са написали нещо, което не отговаря на правилата на ООН. Това позволява на всеки един член на СС да откаже да приеме документа, с което фактически Кристалина чисто формално не е предложена.

Издънката, от една страна, демонстрира пълната неграмотност на соросоидите, обсебили Външно. Но по-важното е, че чрез подобни процедурни хватки се печели време, което е най-голямата слабост на Кристалина. Ако я размотаят 3-4 дни, няма да има време да я изслушат, т.е. ще пропусне гласуването на 5-ти октомври. На него може да се окаже само Бокова.

Обстоятелството, че членки на Съвета за сигурност започват да правят обструкции, вкл. такава с право на вето, е много лош старт за Кристалина.

Междувременно стана ясно, че Ирина Бокова ще пътува заедно с френския президент Франсоа Оланд за погребението на Шимон Перес. Очевидно ще се обсъди и въпросът с номинацията и с бъркотията, която Бойко Борисов създаде. Малко преди да започне битката за ООН, Оланд даде на Бокова ордена “офицер на Почетния легион”, с което стана пределно ясно, че Франция е твърдо зад нея.

Пълзят слухове за брожение сред някои страни (напр.Аржентина) за това, че подобни късни кандидатури нарушават прозрачността в избора. / ГН

Фалстарт: Върнаха писмото с номинацията на Кристалина, Бокова на 4 очи с Оланд by

Последни от България

Отиди Горе