Facebook с патент за следене посредством камерата на устройството

в Свят

Facebook желае да знае повече за вас и вашия живот, но с новия си патент, нещата отиват в зловеща посока. След като стана ясно, че социалната мрежа следи потребителите си и след напускане на страницата на мрежата, следи посещаваните страници от потребители, които нямат регистрация, но са посетили Facebook, сега компанията има още по-“иновативна“ идея за монетизиране на потребителската си маса – възможността да ви следят посредством камерата на устройството ви.

Подаденият патент за „Техники за засичане на емоцията и доставяне на съдържание“ описва метод, посредством който социалната мрежа ще наблюдава потребителите си в реално време посредством камерата. Технологията ще преценява емоционалното състояние на потребителя въз основа на изражението на неговото лице, след което ще доставя рекламно съдържание, базирайки се на това. „Компютърните устройства, като лаптопи, мобилни телефони, лаптопи, днес все по-често включват поне един, а често и повече от един компонент за видеозаснемане, като дигитална камера. Някои устройства може да имат предна камера, която е разположена от същата страна на устройството, на която и дисплея му“, започва невинно описанието на патента.

„Настоящата система за доставяне на съдържание обаче не се възползва от информацията, свързана с пасивното заснемане на видео и изображения“, продължава текста. „По този начин, има нужда от решение за доставката на съдържание, което се възползва от наличната пасивна видеоинформация, за да се достави към потребителя съдържание с подобрена релевантност“, цитира патента CB Insights, които са се натъкнали на подадения по-рано този месец патент.

 Методи Дамянов,
Кaldata.com
loading...
Facebook с патент за следене посредством камерата на устройството by

Последни от Свят

Отиди Горе