Facebook пуска услуга за частни обяви

в Свят

Facebook иска да се превърне и в площадка за покупко-продажба на стоки между потребителите

Нов проект на Facebook ще позволи на потребителите на социалната мрежа да търгуват стоки помежду си. Marketplace е услуга за частни обяви за продажба и покупка на стоки.

За преход към услугата, потребителят трябва да натисне специална икона в долното меню на приложението. Услугата автоматично показва списък със стоки, които се продават от хора в близост до потребителя. Предвидена е възможност за търсене на стоки и филтриране на резултати по местонахождение на продавача, категория и цена.

При публикуване на обява, потребителят може да добави снимка, описание и цена, както и да укаже своето местоположение. Свързването с продавача става през месинджъра на Facebook. Самата социална мрежа не посредничи в плащанията и доставката на продуктите от Marketplace.

В момента над 450 милиона души използват Facebook за покупка и продажба на стоки с помощта на специални групи. Ръководството на социалната мрежа е амбицирано да развива това направление.

Услугата Marketplace е достъпна засега за потребители над 18 години в САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. В бъдеще компанията планира да разшири списъка от страни, както и да пусне десктоп версия на Marketplace, наред с наличните в момента приложения за iOS и Android.

Още през миналата година Facebook тества услуга за продажба на употребявани стоки, която би могла да конкурира eBay. Тогава имаше идея услугата да обедини съществуващите в социалната мрежа групи за частни обяви. / TechNews.bg

loading...
Facebook пуска услуга за частни обяви by

Последни от Свят

Отиди Горе