Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Facebook инвестира в лобисти за Libra

в Крипто
Loading...

Facebook нае бивш помощник на председателя на Комитета за банки в Сената на САЩ, за да лобира за проекта Libra.

Politico съобщи в понеделник, че гигантът на социалните медии е наел Сюзън Зоук от Mason Street Consulting.

Тя преди това е подпомагала сенатора Майк Крапо (R-Айдахо), в екип от лобисти.

Въпросният екип има за цел да повлияят на законодателите по отношение на инициативата Libra. Зоук каза на изданието, че ще работи по лобирането на републиканците в Сената.

Новините идват само седмици след като Сенатският банков комитет проведе изслушване за нашумялата криптовалута на Facebook и повдигна въпроси относно проблемите си с поверителността, защитата на данните и прането на пари.

 

Дейвид Маркъс, блокчейн глава на фирмата, присъства на изслушването.

Facebook разкри дългоочаквания проект през юни, като възнамерява да стартира криптовалута като платежно средство в глобалните юрисдикции. Но оттогава няколко финансови регулатора изразиха регулаторни опасения относно амбицията на проекта.

Според доклада на Politico, Facebook е похарчил повече от 7,5 милиона долара за лобистки усилия в рамките на тази година. В допълнение към наемането на вътрешни лобисти, компанията задържа над дузина лобистки фирми, работещи по Libra, включително Sternhell Group и Cypress Group.

През юни Facebook съобщава, че е наел Едуард Боулс, който е бивш лобист на банката от Standard Chartered, съсредоточен върху груповите публични и регулаторни въпроси.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе