Евродегенератите от Европейската комисия започнаха разследване срещу Унгария, Полша и Чехия за отказа им да приемат нелегални нашественици

в Свят

Европейската комисия започна процедури по предотвратяването на неспазване на закона, което може да доведе до санкции срещу Унгария, Полша и Чехия, за отказа на страните да приемат ”бежанци” съгласно квотите на ЕС.

 

На сила хубост не става, ЕС не може да се справи с бежанската криза и заплашва страните със санкции, за това, че те проявяват характер и отказват да бъдат шантажирани и притискани.

 

Сигурността в Европа е под заплаха, ”мигрантски”я наплив не стихва, а с него се увеличават хаоса и насилието в различни европейски градове.

 

Затова ЕС и ЕК започват да прилагат хватки, срещу тези страни членки, които дръзват да се защитят от растящата опасност.

Отказът за прием на бежанци според ЕК е неспазване на закон, а заплахата за налагане на санкции към тези, които отказват, е публикувана в заявление на сайта на Еврокомисията.

 

» За съжаление, въпреки нееднократните призиви Чехия, Унгария и Полша, нарушават законовите обезателства…без да са предприели дори необходимите действия. В тази връзка, както беше посочено в предишния доклад за преместването и преселването, комисията реши да пусне в ход процедури по предотвратяване на неспазване на закона срещу тези три страни-членки» -, се казва в заявлението на ЕК.

 

След като Унгария първа се съпротиви на опитите за шантажиране от срана на ЕС, и отказа да приема бежанци по квотите, вдигайки две огради по границите си в името на безопасността на гражданите си, президентът на Полша Витолд Васчиковски заяви, че ЕС финансово шантажира Варшава по въпроса за приема на ”мигранти”.

ЕС среща все по-силно съпротивление и несъгласие с налаганата на сила миграционна политика, а все повече експерти вещаят, че края на обединението е близък, и че именно бежанската криза и неспособността за овладяването й, ще е една от основните причини за разпада на ЕС.

Все повече страни членки не виждат сигурност защита и полза от членството си в ЕС, и разговорите за възможно излизане от ЕС стават основна тема за все повече страни.

Според доклад от 2016 година, попаднал в полезрението на германски медии, се посочва, че над 6,6 млн. ”мигранти” предстои да тръгнат към Европа, а още 3, 3 млн ”бежанци”, намиращи се в Турция, ще търсят начин да влизат в европейските държави. Опасна перспектива, която плаши повече от европейски санкции.
loading...
Евродегенератите от Европейската комисия започнаха разследване срещу Унгария, Полша и Чехия за отказа им да приемат нелегални нашественици by

Последни от Свят

Отиди Горе