ЕС смекчава санкциите срещу Путин заради България!

в Свят

България е сред 7-те страни от ЕС, чиито власти изпитват все по-нарастващ натиск от гражданите за премахване на антируските санкции. Това предаде агенция Ройтерс, цитирана от РИА-Новости и БГНЕС. В Евросъюза допуснаха възможността да бъдат снети санкциите срещу Русия в един от секторите на икономика. „Най-вероятно не всички санкции ще бъдат снети едновременно, но е възможно да има решение за снемането им от един от секторите на икономиката следващата година“, заяви европейски дипломат, на когото се позовава агенцията.

Решението на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер да посети Русия по време на Петербургския международен икономически форум е било предизвикано, според европейски дипломати, от загрижеността, че ЕС губи единство относно антируските санкции.

„В резултата ние виждаме, че все повече държави се съмняват, казват, че трябва да анализират санкциите и да преценяват влиянието ми“, добавил чиновникът.

Своята позицията променят онези страни от Евросъюза, върху които най-силно се отразиха руските санкции. Правителствата на тези държави изпитват все по-голям натиск от гражданите си, твърди Ройтерс. Това са страните от юга и изтока на Европа – Италия, Гърция, България, Кипър Унгария, Словения и Словакия./БЛИЦ

ЕС смекчава санкциите срещу Путин заради България! by