Ердоган ще съди бившия генерален консул на България Георги Димов

в България

Турция ще съди бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, съобщиха от посолството на Турция.

Причината за турския реваншизъм са изказвания на дипломата, направени на 25 април пред агенция «Фокус». Те са свързани с посочване на проблемни места при референдума в Турция за конституционни промени, пише «Днес.бг». По мнението на Димов той е нелегитимен.

Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства.

«Не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент», е още едно изказване на Димов, което го е направило неудобен от гледна точка на турската страна.

«Пред властите на Република България са направени официални постъпки с искане за правно разследване», пише в прессъобщението от консулството.

«Заедно с това Република Турция ще предприеме и други законови мерки спрямо гореспоменатото лице», се съобщава в писмото.

На референдума преди десетина дни мнозинството от избирателите в южната ни съседка подкрепиха предложенията за изменения в конституцията, които дават повече власт на президента.

News Front

Георги Димов (Политически анализатор и журналист, член на СБЖ от 2005 година, делегат на Общото събрание на двата последни конгреса, бивш Генерален консул на РБ в Одрин, Турция)

 

loading...
Ердоган ще съди бившия генерален консул на България Георги Димов by

Последни от България

Отиди Горе