Ердоган похвали Възродителния процес…

в България

Без да се усети, очевидно полудяващият турски вожд, изказа серия от мнения, с които по същество изкара Възродителния процес свято дело и велик замисъл в историята на България. Това стана, защото Ердоган по същество разгроми цялата концепция на неоспоримост на границите, която е в основата на това да се признават националните малцинства и те да се съхраняват като такива. В случай, че малцинствата могат да се ползват като аргумент да се откъсват територии, или дори само да се оспорват територии, то тогава излиза, че правилното решение е самите малцинства навреме да се изселват, или да се асимилират. Идеята за мулти-културно общество и права на език и религия у малцинствата, става напълно несъстоятелна, ако самите малцинства са заплаха за държавата. Така излиза, че Възродителният процес се оказва правилен, с оглед на опасността турското малцинство да доведе до тежки удари върху България.

Както е известно, Възродителният процес се състои от 2 части. Едната е да се направят турците на българи, с идеята, че те са станали турци преди около 300 години принудително, и е възможно да се направи обратното. Втората е да се позволи на част от турците – които желаят, да се изселят, което е известно като “голямата екскурзия”. Едното е елементът, наречен “асимилация”, а другото – “отстраняване”.

Пред юни 1989 г. Тодор Живков говори пред партийния елит, и казва следното:

“Ние сме на прага на голяма психоза за изселване. Как трябва да оценим тази психоза? Такава психоза на нас ни е необходима, тя е добре дошла. Аз ще кажа нещо, което пазим в тайна. Ако не изведем 200-300 хиляди души от това население, след 15 години България няма да я има. Тя ще бъде като Кипър или нещо подобно…”

Вероятно е сбъркал само с годините. Но съвсем ясно е, че Турция започва да посяга към чужди територии. И по-опасното е друго – няма гаранция, че в бъдеще няма да се повтори. До момента – четвърт век, тя не бе искала подобно нещо. И ние тук си направихме мулти-културно общество, а някои турци получиха повече права от българите. Но ето че въпросът не е решен. Границите не са ненарушими! Едно малцинство се превръща в заплаха.

Т.е. правилното е малцинства да няма, и който не желае да стане българин, да му се покаже пътят. Т.е. Възродителният процес се оказа правилен… Самият Ердоган ни го показа…

Добри Божилов
24-10-2016


Изявлението на Т.Живков, с което призовава турците да се махат от България!


29.05.1989 г. Живков отваря границите. Започва „Голямата екскурзия“ (ВИДЕО)


Кулисите на преврата на 10-и ноември 1989 г.: една от първите “цветни” контрареволюции


Ердоган похвали Възродителния процес... by