ЕнерГЕПИйната мафия: Христос Воскресе, Роби ! 2

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

На връх Великден, на 2-ри май, енерГЕПИйния Христос наистина Воскресе и дари още един подарък на българския роб – промяна в тренда на ВНОСА/ИЗНОСА на електроенергия В/ОТ България. Всичко в една елементарна графика, която изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит, а също ако желаете да си я запазите, кликнете с мишката върху нея):

След големият успех на „ЕнерГЕПИйната мафия: Христос Воскресе, Роби!“, където се виждаше кретенизма на (из)родната енерГЕПИйна мафия при ценообразуването на електроенергията, по сравнение с европейските страни, сега тя реши ПАК да ме упълномощи да ви „зарадвам“ и с тази блага вест. Какво да се прави? Орисия!

ЛЮБОПИТНА ПОДРОБНОСТ! Считано от 28-ми април, включително, Гърция вече няколко денонощия НЕ внася електроенергия от нас. Дали това е трайна тенденция или временно събитие ще покаже времето.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)