ЕК инспектира българският ядрен реактор в … Беларус

в България

Паралелно с експресните мерки по гласуване на нарочен закон, за подпомагане на Национална електрическа компания (НЕК) да се издължи на руската Атомстройекспорт, които се провеждат тези дни в София, Европейската комисия изпрати спешно своя делегация на строителната площадка на АЕЦ “Беларус”, където, както е известно, на 10-ти юли 2016-та година беше счупен корпуса на ядрения реактор за 1-ви блок.

Именно този счупен ядрен реактор най-вероятно съвсем скоро ще бъде пробутан на България, която ще си го сложи в музей, за да му се радват бъдните поколения. Ето го и официалното съобщение от уебстраницата на АЕЦ “Беларус” от вчера:

20.09.2016 г.
Еврокомиссия посещает площадку строительства Белорусской АЭС

Само не очаквайте от официалното съобщение да научите истинските причини и цели на посещението. Политико-енерГЕПИйната мафия и нейния ядрен клон НИКОГА не съобщават тези неща публично. Ъ-ъ!

Не виждате връзка между двете събития? Разбирам ви. Поради тази причина ще поясня. Работата е там, че след днешното гласуване на закона за подпомагане на НЕК той трябва да бъде одобрен от Европейската комисия, за да влезе в сила и да се преведат парите на руската компания. Стана ли ви по-ясно?

Европейските представители на ядрената мафия искат на място да се убедят, че счупения корпус на реактора е достатъчно годен за музея. Да няма драстични цепнатини по него и когато децата го навестяват в музея да не си играят на криеница? Така да се каже, вълнуват се не от неговата функционалност, а единствено и само от добрия му външен търговски вид. Причината – той никога няма да влезе в реална употреба. Важното е да не бие много на очи пред българите?

Ще кажат някои от вас – съвпадение? Ъ-ъ! При ядрената мафия няма съвпадения. Има само интереси. Техните интереси не съвпадат с нашите. Скоро ще се навършат ДЕСЕТ години от пълноправното ни членство в Европейския съюз, а стандарта ни на живот продължава масово да гони населението от територията, благодарение на всички европейски институции, които много обичат да се целуват с … Не сте ли виждали?

Георги Котев

 

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

ЕК инспектира българският ядрен реактор в ... Беларус by

Последни от България

Отиди Горе