Едуард Сноудън разказа как ще му се отразят резултатите от изборите

в Свят

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън заяви, че усилията на новоизбрания президент Доналд Тръмп трябва да бъдат концентрирани на социалните въпроси в САЩ.

«Въпреки, че мен, разбира се, ме вълнува случващото се с мен, аз съм най-малко важната част от всичко това. Защото това каса не мен, а нас.
Ние трябва да се концентрираме върху широк кръг социални въпроси, а не върху отделни случаи»,- заяви още Сноудън.

Едуард Сноудън напомни, че президентът Барак Обама, в хода на кампанията си обеща, да приключи с масовото подслушване и следене в страната, но така и не изпълни обещанието си.
Бившият сътрудник на спецслужбите отбеляза, че само по себе си следенето от страна на държавата е приемливо, само тогава, когато е подкрепено от съдебен ордер и е насочено към конкретна цел.

» Това срещу, което най-много протестирам, това е масовото следене, безпорядъчното наблюдение, когато се следи буквално всеки.
Целевото следене, подкрепено от съдебен ордер, се явява най-минималното средство на вмешателство с цел достигане на целите на следствието, без нарушаване на правата на когото и да било в едно свободно общество»,- добави той.

През юни 2013 година Едуард Сноудън предостави на Washington Post и Guardian редица секретни материали за програмите за проследяване в интернет на спецслужбите в САЩ и Великобритания.

По-късно Москва предостави временно убежище на Едуард Сноудън за срок от една година, с условие да прекрати дейността си срещу САЩ.
На 1 август 2014 година американецът получи 3 годишно жителство, позволяващо да пътува не само в Русия, но и извън границите й. / NewsFront – Bulgaria


Сноудън: Мобилните оператори в България подслушват


Едуард Сноудън разказа как ще му се отразят резултатите от изборите by

Последни от Свят

Отиди Горе