Единственото логично обяснение е в качеството на матряла

в България

Продължават неистовите опити за изкуствено надуване цената на електроенергията продавана на Българска (не)зависима енергийна борса, с цел последващо обяснение неизбежното поскъпване за крайния матрял. Това показва поредното сравнение между деветте европийски енергийни борси, които редовно наблюдавам и понякога ви показвам (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху графиката):

За сравнение със същия период на 2015-та година, когато страната ни постига абсолютен рекорд по износ на електроенергия в цялата си (до тогава) 1334 годишна история, АЕЦ “Козлодуй” продаваше електроенергията на “свободния” пазар (поради липса на борса тогава) с 22-23% по-евтино. Сега износа, по сравнение с преди две години е на долу с 22-23%, а цената на (не)зависимата борса виждате горе.

Единственото логично обяснение е в качеството на матряла, който сам е жертва на същата политико-енерГЕПИйна мафия, но предпочита да й робува, вместо да разпространява разобличенията на престъпленията и срещу самия него. Най-силното от силните качества на матряла е неговото робско овчедушие. Политико-енерГЕПИйната мафия няма никакви пречки пред себе си да продължи геноцида.

Последното аналогично сравнение, от преди броени дни (“Ще победи ли здравият разум?“) показва, че на територията здравият разум и логиката не са на почит. Да живей МАТРЯЛА!

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

loading...
Единственото логично обяснение е в качеството на матряла by

Последни от България

Отиди Горе