Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Единствено проучванията, финансирани от биотехнологията твърдят, че ГМО са безопасни: независими учени предупреждават в противното

в Любопитно
Loading...

(NaturalNews)

Общият консенсус относно безопасността на генетично модифицираните организми (ГМО) е, че наистина изобщо няма консенсус, поне не и сред независимите учени, гледащи честно и безпристрастно на въпроса. Рецензирана оценка на кохорта от публикувана литература за ГМО разкрива, че почти всяко проучване, обявяващо ГМО като безопасни, е подкрепено от биотехнологични интереси.

Останалите, според изследователи от Университета Ровира и Виргили в Каталония, Испания, които са публикували работата си в списание Environment International, предоставят сериозни проблеми, свързани с ГМО, включително, но и със сигурност не ограничени до затлъстяване, чернодробна недостатъчност, безплодие и рак. Всичко това, въпреки недостига на публикувани дългосрочни токсикологични изследвания с животни или хора, които със сигурност биха разкрили още повече опасности, свързани с ГМО.

Прегледът, оценяващ публикувани изследвания за ГМО през 2000 г. и 2006 г., установява, че повечето изследвания, които твърдят, че ГМ соя и царевица са също толкова безопасни и питателни като естествените култури са били“, проведени от биотехнологични компании, отговорни за комерсиализиране на тези ГМ растения. „Междувременно е открито, че проучванията, които все още пораждат сериозни опасения за ГМО, са били проведени, независимо от биотехнологичната индустрия.

Както с ваксините, извъртащите медиийни машини крещят „наука!“, за да спрат честната дискусия за ГМО

Този факт никога не се съобщава в традиционните медии, които войнствено отричат, че съществува някаква легитимна наука, която да противоречи на това, че „ГМО са безопасни!“. Но отново, повечето големи медийни организации, които контролират новините днес, са подкрепени от същите про-ГМО индустрии, финансиращи тези предубедени про-ГМО проучвания, както е видно от техните търговски спонсори.

„Няма … консенсус относно безопасността на ГМ храните“, заявява Тимъти Уайз, Директор на Програмата за изследвания и политика в Института за глобално развитие и околна среда на Университета Туфтс.

„Рецензирано проучване на изследването от рецензирани списания, установява, че около половината от проучванията с хранене на животни, проведени през последните години, откриват причина за безпокойство. Другата половина не откриват това, но както отбелязват изследователите, ‘повечето от тези изследвания са били проведени от биотехнологични компании, отговорни за комерсиализиране на ГМ растения.’“

Крещенето „наука!“, за да се защитава ГМО не работи, когато действителни учени поставят под въпрос безопасността на ГМО

Точно както с ваксините, войната срещу тероризма и глобалното затопляне, причинено от човека, ГМО са недосегаеми, когато става въпрос за противоречие на официалната версия. На обществеността е казано да приема само това, което се казва от медиите и държавните власти за всеки от въпросите и да игнорират всичко останало като дива „теория на конспирацията“.

В случая на ваксините и ГМО, официалната версия е, че науката вече е установила, че ваксините са безопасни и ефективни и ГМО са безопасни и ефективни. Точка по въпроса. Няма място за въпроси или независимо разследване, дори ако сте токсиколог, лекар, учен или друг специалист, който работи в тези области и има обширни познания или поглед към науката зад тях.

Има много достоверни гласове, които поставят под съмнение безопасността на ГМО, ето защо фондацията Bill & Melinda Gates наскоро отпусна финансиране от $5,6 милиона на Университета Корнел, за да „деполяризира“ дебата за ГМО храни. Както бе обяснено от Уайз в изданието му „Войната срещу критиците на генномодифицираните храни,“ целта е да се заглуши и унищожи всичката опозиция на ГМО, особено когато идва от информирани и високообразовани учени, които знаят за какво става дума.

„Това, което виждаме е съгласувана кампания за … обявяване на ГМО критиците като антинаучни, като същевременно не предлага сериозна дискусия на научните противоречия, които все още се бушуват,“ пише Уайз. „Консенсусът относно безопасността на ГМ храни е напълно ясен: няма консенсус.“ / Био Поглед

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе