Единият от двата ни вертолета падна по време на учение в Черно море, командирът на екипажа почина (ВИДЕО)

в България

Вертолет Пантер от състава на Военноморските сили падна във водата по време на учение ”Черно море – 2017”, съобщиха от Министерството на отбраната. Командирът на екипажа капитан Георги Анастасов почина по-късно, след като беше откаран в болница с опасност за живота. Останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.
Инцидентът е станал при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолетът падна във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия.
Пострадалите бяха транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. По случая се води разследване.


Командирът на екипажа от падналия вертолет „Пантер“ в Черно море – капитан Георги Анастасов на 38 г., е починал. Той бе тежко ранен след инцидента с вертолета от състава на Военноморските сили. Това съобщи Георги Пенев, началник на щаба на ВМС. При инцидента пострадаха още двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов. Те са адекватни, без опасност за живота. Инцидентът стана днес в 12.30 ч. при изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“. Предполага се че вертолетът е закачил с едната си перка мачта на кораб./БГНЕС

loading...
Единият от двата ни вертолета падна по време на учение в Черно море, командирът на екипажа почина (ВИДЕО) by

Последни от България

Отиди Горе