Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Eлектрически джип на AUDI до две години

в Технологии
Loading...

Германската компания Audi смята да представи електрически джип на международните пазари през 2020 г.

Става ясно, че моделът ще бъде позициониран между Q2 и Q3 и ще се задвижва изцяло от електромотор.

Информацията излиза само дни, след като в Китай беше представена електрическа версия на Audi Q2 L, която носи обозначението e-tron и е предвидена само за китайския пазар.

Макар че все още не е потвърдено официално, най-вероятно моделът ще се предлага в няколко различни версии с различен капацитет на батериите, подобно на модела, който Tesla използва в своята гама.

Базовата версия най-вероятно ще има максимален пробег от порядъка на 300 километра, а най-скъпия вариант ще може да измине повече от 500 километра с едно зареждане. Поне ако съдим по технологиите, с които в момента концернът Volkswagen Group разполага.

Моделът ще бъде базиран на новата модулна платформа на германците, наречена MEB, който в бъдеще ще се превърне в основа на много други електрически автомобили. Още през тази година можем да очакваме концептуален модел, който ще ни подскаже как ще изглежда производствената версия.

Премиерата на новия електрически кросоувър ще бъде последвана от сериозна експанзия от подобни возила, разчитащи само на електричество за своето задвижване.

От концерна Volkswagen Group, който е собственик на много марки, в това число и Audi, имат намерение да продадат 1 милион електрически автомобила в периода до 2025 г. По-екзотичните марки от портфолиото на германците – Lamborghini, Bugatti и Bentley – засега остават по-резервирани към пълната електрификация и ще продължат да залагат на хибридните задвижвания. КРОСС

ПО ТЕМАТА

ВИДЕО: AUDI h-tron quattro се зарежда за 4 минути и има пробег от 600 км

 

Последни от Технологии

Отиди Горе