Джон Маккейн поиска пълна саморазправа с Путин и Русия

в Свят

Републиканският сенатор и председател на Комисията по отбрана Джон Маккейн призова за тотална саморазправа с руския президент Владимир Путин.

Маккейн призова за спиране на Путин и да не се позволява на руснаците да създават свои коалиции, а в същото време да рушат американските, както и да премахват американското влияние в Близкия изток. Той призова за увеличаване на влиянието на САЩ в тази част на света.

Путин трябва да бъде отслабен, защото води антиамериканска политика и САЩ винаги трябва да виждат в него враг, каза още сенаторът, цитиран от Си Ен Ен.

Според него, ако Русия атакува американските партньори от сирийската опозиция, тогава САЩ трябва да атакуват сирийските лидери и техните военни позиции. Той се обяви за блокиране на Русия по всички направления и за снабдяване на Украйна с отбранително оръжие, за да може Киев да нанесе сериозни щети на руснаците.

Маккейн призова за отслабването на Путин и Русия чрез разпространяването на информации за корупцията на руските власти и на самия Путин.

Сенаторът смята, че на страната на САЩ може да застанат сунитските арабски държави в коалицията срещу Путин и Русия. / БГНЕС

Джон Маккейн поиска пълна саморазправа с Путин и Русия by