Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

DWN: НАТО си „играе на война”, докато ЕС се разпада

в Свят
Loading...

НАТО провежда най-големите учения за последното десетилетие, вместо да окаже на ЕС реална помощ, от която европейците така силно се нуждаят по време на миграционната криза, пише немското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

„Кризата с бежанците премина всички възможни граници. Правозащитни организации твърдят, че тази зима ще се превърне в хуманитарна катастрофа за стотици хиляди бежанци. В страните от ЕС в същото време цари истински политически хаос. Властите се опасяват, че по-нататък ще бъде още по-лошо” – коментира ситуацията немският журналист.

Докато европейските изнемогват с последни сили, НАТО – организацията, притежаваща всички необходими ресурси – нищо не прави за решаването на проблемите.

„С какво се занимава в това време НАТО, получаваща финансиране от за сметка на европейските данъкоплатци? Всяка нормална армия в подобна ситуация би организирала хуманитарна помощ. Алиансът би могъл да започне осигуряване на европейските граници” – счита авторът.

Кризата с бежанците постави сигурността на Европа на границата на колапса, а НАТО се прави, че нищо не става. „Вместо това НАТО – тази държава в държавата – провежда в Средиземно море най-големите военни учения за десетилетието. Всички ще бъдат задействани в ученията с претенциозното название „Единен тризъбец”, имитиращи война с Русия, докато в това време в съседство се разпада Европа, а Ангела Меркел предпазва от военни конфликти на прага на ЕС” – прави извод немският журналист.

Последни от Свят

Путин ги почна

Loading... От бившия зам. ръководител на районната администрация на Клинския район (Подмосковие)
Отиди Горе