Два часа водят преговори: Петима убити и 20 ранени на летище Пловдив

в България

Повече от два часа службите водиха преговори с антитерористи на летище Пловдив, убиха единия, а останалите двама бяха обезвредени и заловени живи, предава репортерът на Марица.бг от мястото на събитието. В момента на пловдивският аеропорт се провежда антитерористично учение, под наблюдението на вътрешният и военният министри Румяна Бъчварова и Николай Ненчев. Занятието се ръководи от главният секретар на МВР Георги Костов.

Очаква се всеки момент под дъжда от халостни патрони да се появи и премиерът Байко Борисов.

Сценарият, който ще се разиграе след борени минути е следният: В аеропорта влиза съмнителен въоръжен човек и при поискване на документите се паникьосва и открива стрелба по хората. Тогава падат първите жертви – четирима цивилни. Нападателят е въоръжен с многозаряден автоматичен пистолет и гърми наред, ранява още 20.
На място веднага трябва да дойдат специалните части и хора от полицията, които успяват да го ликвидират. В същото време двама сподвижници на терориста, за да отвлекат вниманието на службите, взривяват кола пред терминала. За възстановката наистина ще бъде взривена и запалена кола.

След това двамата бандити се измъкват със стрелба по баретите в разположената на около километър от летището стара военна база и се окопават там.
Започват двучасови преговори с участието на психолози. Накрая терористите са примамени, обезвредени и заловен живи. / Автор: Росен САРЪМОВ, Марица.бг

loading...
Два часа водят преговори: Петима убити и 20 ранени на летище Пловдив by